Crnogorski Telekom: U toku optimizacija mobilnih servisa - Volim Podgoricu

Crnogorski Telekom: U toku optimizacija mobilnih servisa

Crnogorski Telekom je za dva mjeseca uspio da unaprijedi svoju mobilnu mrežu, povećavajući pokrivenost signalom u Podgorici, u mjestima Velja Gora i Drume, na Cetinju u Obzovici i Markovini, u Nikšiću u tunelu Budoš, Herceg Novom, u Vrbanjama i Ledenici i Baru u Veljem gradu i Virpazaru. 

Kako su kazali, na ovim lokacijama je moguće podržati više korisnika, što omogućava veći kapacitet saobraćaja za servise govora i servise podataka, uz olakšano istovremeno prisustvo različitih tipova saobraćaja.

Iz Telekoma su najavili da je kao i prethodnih godina u ovo vrijeme, u toku optimizacija mobilnih servisa, posebno Mobile Broadbend – mobilnog širokopojasnog pristupa, i to na putevima, VIP lokacijama, plažama, koncertnim lokacijama i drugim značajnim mjestima gdje se u toku predstojeće ljetnje sezone očekuje velika posjećenost.

“Mobilni širokopojasni pristup je sinonim za pristup internetu putem kojega, osim glasovnog, ide najraznovrsniji video i data saobraćaj. Ostvaruje se putem uređaja koji mogu obezbijediti vezu sa baznim stanicama- USB i mobilnim broadband modemima, a znatno više putem uređaja sa ugrađenom podrškom za MBB: laptop i netbook računarima, iPad, PDA i, najčešće – „pametnim“ telefonima. Planirano je povećanje pokrivenosti i kapaciteta na sljedećim lokacijama: Stari grad Budva, plaža„Ričardova Glava” i glavni gradski trg u Budvi; ekskluzivno naselje Luštica Bay i plaža„Oblatno“ u Tivtu; Hotel Regent koji se nalazi u okviru kompleksa Porto Montenegro; kao i naselje Prčanj-Kotor koje se nalazi u zalivu Boke Kotorske”, kazali su iz Crnogorskog Telekoma. 

Pored 2G/3G servisa, realizacijom ovih projekata obezbijediće se i super brzi 4G internet na pomenutim lokacijama, a pripremljena je i mobilna bazna stanica za potrebe obezbjeđivanja dodatnih kapaciteta za razne one-time događaje, koji će biti organizovati tokom ljeta.

(CDM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com