Glavni grad nagradio najbolje maturante - Volim Podgoricu

Glavni grad nagradio najbolje maturante

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović uručio je najboljim maturantima nagrade na tradicionalnoj manifestaciji “Dan najboljih”. Stijepović je poručio svršenim srednjoškolcima da njihov uspjeh cjelokupno crnogorsko društvo čini ponosnim i da su upravo oni budućnost Podgorice, ali i Crne Gore.

Na manifestaciji “Dan najboljih”, koja se već 18 godina organizuje u Glavnom gradu, nagradu je dobilo 283 učenika iz 11 podgoričkih srednjih škola. Stijepović je kazao da su dobitnici nagrada pokazali koliko je važno obrazovanje za cjelokupno crnogorsko društvo.

“Dali ste najbolji primjer vašim, ali i budućim generacijama.Vi znate da je obrazovanje jedan od razvojnih prioriteta Crne Gore. Zato ste vi najbolji promoteri koji nas vode ka evropskim integracijama”, kazao je Stijepović najboljim podgoričkim maturantima.

Stijepović je istakao da će Glavni grad i ubuduće da podstiče obrazovanje mladih ljudi i poželio im da u budućem nastavku školovanja, budu jednako radni i vrijedni kao i do sada.

”Zato slobodnim i spremnim koracima krenite naprijed u osvajanju novih znanja i vještina koje su potrebne našem gradu i državi. Uvjeren sam da ćete vi i vaša generacija doprinijeti da se naš grad još brže razvija. Ovaj naš susret i priznanja su samo simboličan izraz uvažavanja vašeg napora i vaših rezultata. Siguran sam da ste zasluženo izdvojeni kao najbolji i želim vam puno sreće u daljem školovanju i životu sa željom da ostanete istinska crnogorska luča na putu ka evropskoj Podgorici i Crnoj Gori.”

Priznanje i simboličnu novčanu nagradu od Glavnog grada dobilo je 240 učenika-nosilaca diplome Luča, 27 maturanata koji su osvojili neka od prva tri mjesta na državnom takmičenju, 14 đaka generacije i dva učenika iz resursnog centra za djecu i mlade Podgorica. 

Manifestaciju “Dan najboljih” organizovao je Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada.

 Foto: Podgorica.me

(Radio CG/RTCG)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com