Predstavnici Savjeta Evrope u Tuzima: Sve jača lokalna demokratija - Volim Podgoricu

Predstavnici Savjeta Evrope u Tuzima: Sve jača lokalna demokratija

Gradska opština Tuzi dinamično sprovodi projekte koji pokazuju pravu političku volju ka unapređenju lokalne demokratije, ocijenili su predstavnici Kongresa Savjeta Evrope koji su posjetili ovu podgoričku opštinu. 

Posjeta je organizovana u okviru monitoringa koji se odnosi na sprovođenje Evropske povelje o lokalnoj samoupravi u Crnoj Gori, a specijalni izvjestioci za Crnu Gori Gaje Doganoglu i Henrik Brade Johansen sastali su se sa predsjednikom opštine Abedinom Addžovićem i predsjednikom Skupštine Kajošaj Fadilom. 

Kako je saopšteno iz ove opštine, Adžović je uputio predstavnike Komiteta u osnivanje Gradske opštine Tuzi, kao i funkcionisanje i organizaciju u sklopu Glavnog grada Podgorica, dok je Kajošaj prezentovao specifičnost statusa Gradske opštine Tuzi kao i proceduru koja je upućena ka Skupštini Crne Gore.

Na sastanku je bilo riječi i o načinu na koji funkcioniše Skupština kao i o njenoj strukturi, a razmatrala su se i pitanja o zastupljenosti žena u Tuzima, finansiranja Gradske opštine kao i saradnje sa Glavnim gradom.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com