Prvi zadatak specijalnog tužioca korupcija iz emisije “Mehanizam” - Volim Podgoricu

Prvi zadatak specijalnog tužioca korupcija iz emisije “Mehanizam”

Opsežna istraga o visokoj korupciji počinjenoj preprodajom državne zemlje i nepokretnosti širom Crne Gore, koja je bila predmet istraživanja u serijalu “Mehanizam”, trebalo bi da bude prvi predmet koji će doću i ruke Glavnog specijalnog tužioca čije se imenovanje očekuje do kraja mjeseca, odnosno prvi izazov za novi crnogorski USKOK, saznaju Dnevne novine.

Autor emisije “Mehanizam” Mirko Bošković kazao je da je RTCG Tužilaštvu dostavilo video snimke emisija te da o čekuje da Tužilaštvo, shodno svojim ovlašćenjima, pribaviti pisane dokaze kojima bi se potvrdili navodi iz serijala.

“Drago mi je da su činjenice objavljene u serijalu “Obećana zemlja” izazvali pažnju određenih institucija sistema. Tužilaštvu smo, shodno našoj zakonskoj obavezi i osjećaju profesionalne odgovornosti, dostavili snimke emisija koje su emitovane na programu Televizije Crne Gore i koji se i danas mogu naći na našem Youtube kanalu mehanizam.tv”, kazao je Bošković.

“Dokumentacija i dokazi” koji su zainteresovali Tužilaštvo mogu se, kako kaže, naći u institucijama kojima su se obraćali zahtjevima za pristup informacijama Opštinama, Upravi za nekretnine, Savjetu za privatizaciju, ministarstvima…

“Ta dokumentacija dostupna je svim građanima Crne Gore, pa i tužiocima. Imajući u vidu ovlašćenja VDT, znamo da u ovom slučaju postoji efikasniji i svrsishodniji način prikupljanja dokaza od preuzimanja dokumentacije od novinara, pogotovo ukoliko postoji namjera da ti dokazu budu iskorišćeni na sudu”, naveo je Bošković.

(rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com