ODBIJEN ZAHTJEV MITOROPOLIJE: Konak i kapela ne mogu u Kurilo, jer su u koridoru - Volim Podgoricu

ODBIJEN ZAHTJEV MITOROPOLIJE: Konak i kapela ne mogu u Kurilo, jer su u koridoru

Se­kre­ta­ri­jat za pla­ni­ra­nje i ure­đe­nje pro­sto­ra i za­šti­tu ži­vot­ne sre­di­ne od­bio je da Mi­tro­po­li­ji cr­no­gor­sko-pri­mor­skoj, Pa­ro­hi­ji do­njo­zet­skoj, iz­da ur­ba­ni­stič­ko-teh­nič­ke uslo­ve za iz­grad­nju ma­na­stir­skog ko­na­ka i ka­pe­le u Ku­ri­lu jer se par­ce­la na ko­joj je pred­vi­đe­na grad­nja na­la­zi u za­hva­tu auto­pu­ta Bar-Bo­lja­re.

Za­htjev za iz­da­va­nje ur­ba­ni­stič­ko-teh­nič­kih uslo­va, ka­ko pi­še u obra­zlo­že­nju rje­še­nja ko­je je pot­pi­sao Oli­ver Mar­ko­vić, v.d. se­kre­ta­ra za pla­ni­ra­nje i ure­đe­nje prostora, Mi­tro­po­li­ja je Se­kre­ta­ri­ja­tu pre­da­la 27. apri­la, prenosi Dan.

– Na osno­vu uvi­da u plan­sku do­ku­men­ta­ci­ju kon­sta­to­va­no je da se ka­ta­star­ska par­ce­la broj 1888 KO Bi­je­lo Po­lje, na­la­zi u za­hva­tu Od­lu­ke o do­no­še­nju De­talj­nog pro­stor­nog pla­na auto­pu­ta Bar-Bo­lja­re, ko­jom je de­fi­ni­sa­no da se u ovom ko­ri­do­ru mo­gu gra­di­ti sa­mo objek­ti ko­ji će bi­ti pra­te­ći sa­dr­ža­ji auto­pu­ta. To će pre­ci­zno bi­ti de­fi­ni­sa­no glav­nim pro­jek­tom sa de­talj­no od­re­đe­nom tra­som pu­ta, ka­da će se zna­ti ko­na­čan sta­tus ovog ze­mlji­šta. Čla­nom 133. sta­vom 1 tač­ka 2. Za­ko­na o op­štem uprav­nom po­stup­ku pro­pi­sa­no je da or­gan mo­že, po skra­će­nom po­stup­ku ri­je­ši­ti uprav­nu stvar ne­po­sred­no ako se sta­nje stva­ri mo­že utvr­di­ti ne­po­sred­nim uvi­dom, od­no­sno na osno­vu slu­žbe­nih po­da­ta­ka ko­ji­ma or­gan ras­po­la­že, a ni­je po­treb­no sa­slu­ša­nje stran­ke ra­di za­šti­te nje­nih pra­va – pi­še u do­ku­men­tu ko­ji pot­pi­su­je Mar­ko­vić.

Pa­roh Do­nje Ze­te Želj­ko Ća­lić sa­op­štio je da su za­htjev za iz­grad­nju ma­na­stir­skog ko­na­ka i ka­pe­le Se­kre­ta­ri­ja­tu pro­sli­je­di­li pri­je mje­sec da­na.

– Mi smo htje­li da gra­di­mo pra­te­će objek­te po­red cr­kve pre­po­dob­ne mu­če­ni­ce Pa­ra­ske­ve Ri­mljan­ke. Ja pr­vi put ču­jem da nam je od­bi­jen za­htjev. Mo­žda su oni pi­sme­ni od­go­vor po­sla­li Mi­tro­po­li­ji pa dok oni me­ni pro­sli­je­de. Po­što je od­bi­jen za­htjev sad će­mo da vi­di­mo, da raz­mi­sli­mo ka­ko će­mo, ali ne­što mo­ra­mo da ura­di­mo- re­kao je pa­roh Ća­lić.

Da­kle, ko­na­čan sta­tus ovog ze­mlji­šta kao i broj­nih par­ce­la u ko­ri­do­ru auto pu­ta će pre­ci­zno bi­ti de­fi­ni­sa­no glav­nim pro­jek­tom sa de­talj­no od­re­đe­nom tra­som pu­ta, a ka­da će se to zna­ti zna­ju sa­mo – Ki­ne­zi.

1 komentar

  1. Hello there, just became aware of your blog through Google, and found that it is truly informative. I’m going to watch out for brussels. I’ll be grateful if you continue this in future. Numerous people will be benefited from your writing. Cheers!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com