Beograd: Uhapšeno 39 policajaca i carinika zbog mita i korupcije! - Volim Podgoricu

Beograd: Uhapšeno 39 policajaca i carinika zbog mita i korupcije!

BEOGRAD – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Sektora unutrašnje kontrole, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i uz asistenciju Uprave carina, Direkcije policije i Sektora za informacione tehnologije,  uhapsili su  29 policijskih službenika, devet carinskih službenika i jednog građanina.
Policija je, protiv uhapšenih, podnijela krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal, zbog postojanja osnova sumnje da su, u prethodnih 15 mjeseci, izvršili više krivičnih djela: udruživanje radi vršenja krivičnih djela, primanje mita, zloupotreba službenog položaja i davanje mita.

Osumnjičeni policajci i carinici, u dužem vremenskom periodu, na području graničnog prelaza Bački breg i mjesta Bački breg kod Sombora, kao članovi organizovane kriminalne grupe, nisu u toku svoje smjene preduzimali mjere iz svoje nadležnosti i sprječavali krijumčarenje i druga krivična djela, već su kao organizovana kriminalna grupa pribavljali novac za sebe i uzimali poklone za članove grupe.

Policijska akcija je sprovedena u koordinaciji sa Nacionalnom službom za zaštitu MUP-a Mađarske. Ovom akcijom spriječeno je krijumčarenje akciznih proizvoda u zemlje EU i zloupotreba bezviznog režima za državljane Republike Srbije, ovjeravanjem ili neovjeravanjem putnih isprava, uz prisustvo ili bez prisustva imaoca putnih isprava.

Policijski službenici Sektora unutrašnje kontrole nastavljaju sa mjerama i aktivnostima po ovom predmetu, a u cilju suzbijanja koruptivnih krivičnih djela policijskih službenika.

(SD)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com