Đoković i Vlada Srbije donirali novac za odlazak sportista na Specijalnu olimpijadu! - Volim Podgoricu

Đoković i Vlada Srbije donirali novac za odlazak sportista na Specijalnu olimpijadu!

Vlada Srbije i najbolji teniser svijeta Novak Djoković obezbijedili su neophodna finansijska sredstva za odlazak sportista sa intelektualnim smetnjama na Specijalnu olimpijadu u Los Andjelesu!

Vlada je iz budžetskih rezervi odvojila 12,5 miliona dinara, dok je Đoković donirao tri miliona, čime je omogućen put u SAD.

Specijalna Olimpijada bice održana od 21. jula do 4. avgusta u Los Andjelesu.
Ovogodišnje takmičenje u Los Andjelesu okupiće više od 7.500 sportista iz preko 170 zemalja svijeta, a delegaciju Srbije čini 109 članova.
Organizatori su pokrili sve troškove smještaja i ishrane, a na delegacijama koje dolaze jeste da obezbijede avionski prevoz do Los Andjelesa.
Prethodna dva dana sportisti i Olimpijski komitet su se organizovali i skupili 500.000 dinara. U toku dana pola miliona dinara će biti uplaćeno na račun Specijalne olimpijade Srbije, a prvi među jednakima je Novak Đoković koji je odlučio da sa tri miliona dinara (oko 28.000 eura) pomogne plan da naši sportisti odu u Sjedinjene Američke Države.
U utorak će se u klubu ’Terasa’ na Kalemegdanu održati i donatorsko veče pod nazivom “Srbija zemlja Ljudi – Poslednji poziv za ukrcavanje”. Vrijeme je!

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com