EU ima sredstva da primi milion izbjeglica - Volim Podgoricu

 EU ima sredstva da primi milion izbjeglica

Evropska unija (EU) je u stanju da primi oko milion izbjeglica, ocijenio je danas u Ženevi visoki komesar Ujedinjenih nacija za ljudska prava Zeid Rahad el Husein.

“EU ima sredstva da pruži azil za milion izbjeglica iz Sirije i drugih ratom zahvaćenih područja”, rekao je Husein pred Savjetom UN za ljudska prava i dodao da ti “migranti nijesu kriminalci”.

Međunarodna organizacija za migracija saopštila je danas da je od januara do kraja maja više od 100.000 ilegalnih imigranata stiglo u Evropu preko Sredozemnog mora.

Visoki komesar UN poziva evropske zemlje da prime više izbjeglicaKomesar UN za ljudska prava Zeid Raad al-Husein pozvao je danas evropske zemlje da prihvate više izbjeglica i da učine više u borbi protiv predrasuda i diskriminacije prema imigrantima kada stignu.

Al-Husein je u obraćanju UN Savjetu za ljudska prava u Ženevi rekao da je “šokiran i postiđen čestom satanizacijom imigranata ispoljenom u mnogim zemljama čiji narodi uživaju prosperitet, mir i lagodnost”.On je rekao da je broj imigranata koji umiru u Sredozemlju razlog za duboku zabrinutost i pohvalio pojačane napore EU u spasavanju imigranata koji nesigurnim i prenatrpanim brodovima pokušavaju da dođu do evropskih obala.

Al-Husein je zatražio mnogo smjelije korake da bi se prenijela poruka da EU treba spremno da prihvati imigrante. On je pozvao evropske lidere da se bore protiv predrasuda prema imigrantima koje mogu da prerastu u nasilje.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com