Kinezi renoviraju školu na Pelevom Brijegu, na jesen 3 đaka - Volim Podgoricu

Kinezi renoviraju školu na Pelevom Brijegu, na jesen 3 đaka

Pod­ruč­no odje­lje­nja Osnov­ne ško­le „18. ok­to­bar” na Pe­le­vom Bri­je­gu koje već godinama ne radi, biće renovirano i na jesen će primiti tri đaka, i to zahvaljujući – Kinezima.

Ra­do­vi su uve­li­ko po­če­li, a ško­lu će ko­ri­sti­ti Ki­ne­zi ko­ji će gra­di­ti auto­put. Oni su in­ve­sti­to­ri re­kon­struk­ci­je.

Ka­ko je za Dan ka­za­la di­rek­tor ško­le „18. ok­to­bar” Dan­ka Mi­haj­lov, u sptembru će upi­sa­ti tri uče­ni­ka.

-Dio ško­le je već re­no­vi­ran. Za­mi­je­nje­na je sto­la­ri­ja, po­do­vi, okre­če­na je ško­la. Ni­je ra­di­la ne­ko­li­ko go­di­na, a sad ima­mo na­ja­vu da će­mo vje­ro­vat­no upi­sa­ti tri uče­ni­ka. Ško­la je za­tvo­re­na jer ni­je bi­lo đa­ka. U do­go­vo­ru smo sa Mi­ni­star­stvom pro­svje­te da se dje­ca upi­šu. Ina­če, ško­lu re­no­vi­ra­mo po seg­men­ti­ma – re­kla je Mi­haj­lov.

Pred­sjed­nik Mje­sne za­jed­ni­ce Pe­lev Bri­jeg Ni­ko­la To­do­ro­vić, ka­zao je da su ško­lu re­no­vi­ra­li Ki­ne­zi ko­ji su po­če­li ra­do­ve za bu­du­ći auto­put.

-Tu će Ki­ne­zi bo­ra­vi­ti ne­ko vri­je­me, a on­da osta­je se­lu i đa­ci­ma. Oko re­no­vi­ra­nja po­ma­že Pa­vle Bo­ri­čić, pred­sjed­nik Mje­sne za­jed­ni­ce Li­je­va Ri­je­ka sa rad­ni­ci­ma. Ško­la du­go ni­je ra­di­la, ta­ko da je ovo su­per što će­mo je po­no­vo otvo­ri­ti. Ko­li­ko sam čuo je­dan dio ško­le će bi­ti re­no­vi­ran, a dru­gi ne­će – ka­že To­do­ro­vić.

Pred­sjed­nik MZ Li­je­ve Ri­je­ke Pa­vle Bo­ri­čić, is­ta­kao je da je škol­ski obje­kat bio spre­man za ru­še­nje. Me­đu­tim, on ni­je že­lio da go­vo­ri o to­me od či­jih sred­sta­va je ško­la re­no­vi­ra­na.

-Ško­la je bi­la sprem­na za ru­še­nje, jer je kon­struk­ci­ja bi­la pot­pu­no do­tra­ja­la. An­ga­žo­va­njem di­rek­to­ri­ce ško­le sa Bi­o­ča, a u to­me sam i ja po­mo­gao, po­če­li smo re­kon­struk­ci­ju ka­ko bi je sa­ču­va­li od da­ljeg pro­pa­da­nja. Ve­ći dio je ura­đen. Je­dan dio ško­le će­mo re­no­vi­ra­ti jer za nje­ga ima­mo nov­ca, pa oče­ku­je­mo da će­mo na­ći još sred­sta­va da za­vr­ši­mo i osta­lo. Ono što je pred­vi­đe­no mi će­mo za­vr­ši­ti – re­kao je Bo­ri­čić.

KInezi za­po­sli­li 30 mje­šta­na

Pred­sjen­dik MZ Li­je­va Ri­je­ka Pa­vle Bo­ri­čić ka­zao je da su za­po­sli­je­li 30 mla­dih lju­di ko­ji ra­de sa Ki­ne­zi­ma.
-Ve­li­ki broj lju­di je an­ga­žo­van i sa­ra­đu­ju sa Ki­ne­zi­ma u pri­pre­mi za iz­grad­nju auto­pu­ta. Ne do­vo­di­mo rad­ni­ke sa stra­ne, već gra­đa­ni Li­je­ve Ri­je­ke ra­de. Za­sad je za­po­sle­no 30 mla­dih lju­di, što je ko­ri­sno i po­hval­no – re­kao je Bo­ri­čić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com