Stigle kineske mašine za crnogorski auto-put - Volim Podgoricu

Stigle kineske mašine za crnogorski auto-put

Mašine kineske kompanije CRBC koja će graditi prioritetnu dionicu auto puta od Smokovca do Mateševa  dopremljene su brodom danas u Luku Bar, saznaje CdM.

Brodom iz Kine stigli su i iskusni radnici i inženjeri koji su već radili na sličnim projektima, pa je time sve spremno za početak glavnih radova na prvoj dionici autoputa Bar-Boljare u Crnoj Gori.

Nakon uplovljavanja u našu luku, mašine će biti transportovane na nekoliko mjesta prve dionice auto-puta, a riječ je o velikim građevinskim mašinama kojima će se probijati tunel dužine tri kilometra kroz planinu Vjeternik, kao i neophodna mehanizacija za izgradnju mosta Moračica čiji će glavni stub biti visok oko 180 metara.

Podsjećamo da je od početka godine kineska firma zadužena za gradnju prioritetne dionice auto-puta više puta raspisivala oglase za zapošljavanje crnogorske radne snage. Najviše se traže inženjeri i prevodioci, zatim građevinski radnici, čuvari objekata, kuvari, vozači i slično.

Nedavno, iz kompanije CRBC je saopšteno da im je u Kolašinu potrebno još 260 radnika i da prednost u dobijanju posla ima lokalno stanovništvo. Kako su u kolašinskom Zavodu za zapošljavanje objasnili, predstavnici kineske kompanije u Crnoj Gori precizirali su da im je potrebno 80 nekvalifikovanih radnika, zatim rukovaoci građevinskih mašina, bageristi, vozači teretnih i putničkih vozila, operateri na utovarivačima, betonskim mješalicama i pumpama. Pored njih traže se tesari, armirači i električari. Za posao na prvoj dionici auto-puta do sada se, kako su istakli u kolašinskom Zavodu za zapošljavanje, prijavilo 220 građana.

Kompletan posao, kako je najavio ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović, treba da bude završen do 11. maja 2019. godine.

3 komentara

  1. I have to express some thanks to you for bailing me out of this challenge. After scouting throughout the internet and coming across concepts which were not powerful, I was thinking my entire life was done. Living devoid of the answers to the issues you have sorted out as a result of your article content is a crucial case, as well as the kind that would have badly damaged my entire career if I hadn’t encountered your blog. Your primary knowledge and kindness in controlling almost everything was precious. I am not sure what I would have done if I had not encountered such a subject like this. I can at this point look forward to my future. Thanks for your time so much for your expert and result oriented help. I will not think twice to recommend your site to any individual who desires guidance about this subject.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com