Stijepović očekuje interesovanje francuskih kompanija za projekte u Podgorici - Volim Podgoricu

Stijepović očekuje interesovanje francuskih kompanija za projekte u Podgorici 

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepovuć očekuje da će poznate francuske kompanije pokazati interesovanje i uzeti ušešće na međunarodnim tenderima koje Glavni grad uskoro planira da raspiše za realizaciju kapitalnih infrastrukturnih projekata, saopšteno je nakon sastanka sa Alenom Rišarom, specijalnim predstavnikom Francuske za ekonomske odnose sa Balkanom.

Sa sastanka Stijepović je izrazio zadovoljstvo tradicionalno dobrim i prijateljskim odnosima Francuske i Crne Gore i istakao da dobri politički odnosi predstavljaju snažan temelj za unapređenje ekonomske saradnje dvije države i njenih glavnih gradova. Predstavljajući projekte koje Glavni grad planira da realizuje u narednom periodu, ukazao na njihov značaj za Podgoricu i Crnu Goru i izrazio očekivanje da će poznate francuske kompanije pokazati interesovanje i uzeti ušešće na međunarodnim tenderima koje Glavni grad uskoro planira da raspiše za realizaciju kapitalnih infrastrukturnih projekata.

 

 

Stijepović je tom prilikom posebno istakao značaj izgradnje uređaja za prečišćavanje otpadnih voda i tretmen kanalizacionog mulja, Gradaskog pozorišta, biciklističkih staza, Doma za stare, efikasnijeg gradskog prevoza i kvalitetnije sportske infrastrukture.

Alen Rišar je ocjenjujući da je Podgorica grad koji se dinamično i intenzivno razvija prenio interesovanje poznatih i renomiranih francuskih kompanija koje su spremne da učestvuju u realizaciji kapitalnih infrastrukturnih projekata u Podgorici, naročito za izgradnju uređaja za prečišćavanje otpadnih voda.

On je ocijenio da bi realizacija jednog tako važnog projekta u glavnom gradu Crne Gore bila najbolja preporuka za francuske kompanije da svoje znanje i kapital valorizuju ne samo u Podgorici, nego i čitavoj Crnoj Gori.Rišar je, na kraju sastanka predstavnicima uprave Glavnog grada sa pozicije gradonačelnika koju je obavljao više decenija prenio lična i veoma korisna iskustva u obavljanju poslova u lokalnoj administraciji.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com