ZADNJA STANICA “DELTA”: Autobusi iskrcali putnike i vratili se! - Volim Podgoricu

ZADNJA STANICA “DELTA”: Autobusi iskrcali putnike i vratili se!

Autobus “Glušica” koji je jutros dovezao putnike iz Nikšića i Danilovgrada u Podgoricu iskrcao ih je kod “Delte” a potom se vratio nazad na cetinjske semafore da bi napravio krug preko Zabjela do Autobuske stanice. Među putnicima je, kako je za Portal “Volim Podgoricu” ispričao jedan od njih, bilo i starih i bolesnih koji su išli u Klinički centar.

Autobuskim prevoznicima je proteklih dana saopšteno da više ne mogu prolaziti kroz grad i da od semafora na ulazu u Podgoricu moraju ići preko Zabjela do Autobuske stanice. U suprotnom, kako su im najavili iz podgoričke Kominalne policije, biće kažnjavani, a autobusi oduzimani.

– Ovo je sramno, ne znam kako su ljudi došli do Kliničkog, sigurno je da su morali uzeti taksi, a neko od njih ne ide autobusom iz Nikšića ili Danilovgrada u Podgoricu zato što ima, nego zato što nema, kazao je naš sagovornik koji svakodnevno putuje na posao iz Nikšića u Podgoricu. On je revoltiran i dodaje da mu nije jasno zbog čega je napravljena ova “predstava”.

– Autobusi su saobraćali proed Delte, duvanskog i Kliničkog, pa preko Krivog mosta. Kome je smetao taj komad puta koji ljudima mnogo znači, naročito bolesnicima? To nije ni centar, ni jezgro grada, pa da se ometa saobraćaj ili zagađuje. Zar ovako Podgorica pokazuje svoju otvorenost i odnos prema građanima susjednih gradova?, pita naš sagovornik.

Ova odluka gradskih vlasti stigla je devet mjeseci nakon što su isti problemi sa korišćenjem maršute kroz Podoricu privremeno riješeni.

bus

– Obavješteni smo da od 15. juna putnike ne smijemo uvoziti dalje od cetinjskih semafora, već da odatle ka autobuskoj stanici moramo ići Ulicom  Vojisavljevića, preko Zabjela, kazao nam je jedan od vozača. On dodaje da je samo dobra volja vozača i želja prevoznika da s eiziđe u susret putnicima, razlog što autbus pravi krug do “Delte”, pa se vraća nazad do cetinjskih semafora.

– Izgleda da smo mi koji radimo u Podgorici a živimo u drugom gradu, ali i oni koje je muka natjerala da dođu zbog liječenja, građani drugog reda za podgoričke vlasti. Ja sam nekako jutros i došao do posla pješke od “Delte” a kako ću se vratiti u četiri poslije podne kada od vrućine ne može ni da se diše, a ne da se pješači dva kilometra, ne znam, kaže naš sagovornik.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com