16.000.000 eura sindikalnog novca potrošeni na putovanja, automobile, stanove, parfeme, čarape… - Volim Podgoricu

16.000.000 eura sindikalnog novca potrošeni na putovanja, automobile, stanove, parfeme, čarape…

Inspektori za privredni kriminal su po nalogu tužilaštva počeli kontrolu poslovanja Opštinskog sindikalnog povjereništva Podgorice prilikom čega su, navodno, otkrili milionske transakcije preko računa te organizacije, pišu današnji štpampani mediji Pobjeda i Dan.

Prema saznanjima Pobjede provjeravaju se sve novčane transakcije počev od 2008. godine zbog sumnje u moguće zloupotrebe 16 miliona eura. U to vrijeme na čelu ove sindikalne organizacije bio je Veselin Vujanović. Vlada je tada odobrila 16.000.000 eura za različite socijalne programe. Istražitelji provjeravaju kako je novac prebacivan sa državnog na opštinski sindikat, kako su oročavali sredstva i podizali novac sa bankovnih računa.

A Dan piše da inspektori kontrolišu poslovanje povjereništva od 2005. godine, kada su na njegovom čelu bili Momčilo Kaluđerović, Veselin Vujanović, Goran Dragović, Miodrag Đukanović i aktuelni Ranko Božović.

Prema saznanjima ovih medija prve kontrole pokazuju da su preko računa povjereništva prebacivani milionski iznosi stambenom fondu i Fondu za odmor i rekreaciju. Istražitelji su otkrili pet „spornih“ računa, a sumnja se da su na račun sindikata čelnici putovali u Ameriku, Singapur, Kinu, Dubai, Vašington, Brisel…

Navodno su sindikalnim novcem kupovali i automobile i stanove, pokućstvo, parfeme, cigarete, čak i instant supe, ali i donji veš i čarape…

Predsjednik podgoričkog povjereništva Ranko Božović potvrdio je za Dan da su inspektori bili u njegovim kancelarijama, ali nije želio da govori o detaljima.

„Pošto je istraga na samom početku ne možemo ništa govoriti. Kada se sve završi obavijestićemo javnost o detaljima“, izjavio je Božović.

1 komentar

  1. Iím impressed, I have to admit. Seldom do I encounter a blog thatís both educative and entertaining, and without a doubt, you have hit the nail on the head. The issue is something which not enough men and women are speaking intelligently about. Now i'm very happy that I stumbled across this during my search for something regarding this.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com