Home / NASLOVNA / Utvrđena rang lista za finansiranje projekata NVO

Utvrđena rang lista za finansiranje projekata NVO

Komisija za raspodjelu sredstava za finansiranje projekata nevladinih organizacija donijela je na današnjoj sjednici Zaključak o utvrđivanju rang liste projekata prema njihovoj konačnoj ocjeni.

– Svaki član Komisije pojedinačno je ocijenio projekat po kriterijumima iz člana 7 Odluke o finansiranju projekata nevladinih organizacija, primjenom skale od 0 do 10 bodova i utvrdio ukupan broj bodova koje je dodijelio projektu. Konačna ocjena projekta predstavlja zbir ukupnog broja bodova svih članova Komisije. Konačne ocjene projekata iz oblasti koje je Komisija utvrdila kao prioritet za 2015. godinu uvećane se za 10 dodatnih bodova. Komisija je ukupno ocjenjivala 61 pojekat, piše u saopštenju Glavnog grada.

Ukupan iznos sredstava predviđenih budžetom Glavnog grada za ovu namjenu u 2015. godini iznosi 35.000 eura.

– Sredstva za finansiranje projekta nevladine organizacije dodjeljuju se u procentu koji ne može biti manji od 80 odsto iznosa predviđenog budžetom projekta, a projekat se može finansirati najviše do 20 odsto ukupnih sredstava predviđenih budžetom Glavnog grada za finansiranje projekata nevladinih organizacija za 2015. godinu, navedeno je u saopštenju.

Zaključak o utvrđivanju rang liste projekata prema njihovoj konačnoj ocjeni je objavljen na sajtu Glavnog grada Podgorice. Komisija će, u roku od osam dana od dana utvrđivanja rang liste donijeti Odluku o finansiranju projekata nevladinih organizacija.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com