Đukanović čestitao Nacionalni dan Islanda - Volim Podgoricu

Đukanović čestitao Nacionalni dan Islanda 

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović uputio je, povodom Nacionalnog dana Republike Island, čestitku predsjedniku Vlade te zemlje Sigmunduru Davidu Gunlaugsonu.

„Koristim priliku da Vašoj Vladi i Vama lično zahvalim na kontinuiranoj podršci evroatlantskim težnjama naše zemlje, koja je do kraja posvećena ispunjavanju obaveza iz NATO agende, u očekivanju poziva za članstvo do kraja godine. Za Crnu Goru, koja je stabilno na putu evropske i evroatlantske integracije, od izuzetnog značaja su  iskustva malih i uspješnih administracija i zemalja kao što je Island.

Posebno, imajući u vidu tradicionalno prijateljstvo naših naroda koje je potvrđeno nakon referenduma 2006. godine, prvim međunarodnim priznanjem nezavisnosti Crne Gore od strane Rejkjavika.

Vaša podrška u ostvarenju ovih strateških ciljeva znači i doprinos jačanju dugoročne stabilnosti Zapadnog Balkana, a samim tim i bezbjednosti u Evropi i u evroatlantskoj zajednici“, navedeno je u čestitki Đukanovića.Uz želje za prosperitet prijateljskog islandskog naroda, Đukanović je izrazio spremnost da na tim dobrim osnovama dvije države razvijaju bilateralne ekonomske i ukupne odnose  u obostranom interesu, kao i saradnju na multilateralnom planu.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com