Home / NOVOSTI / Društvo / Mario Vargas Ljosa u petak stiže u Crnu Goru

Mario Vargas Ljosa u petak stiže u Crnu Goru

Mario Vargas Ljosa boraviće u Crnoj Gori od 19. do 22. juna, na poziv svog crnogorskog izdavača Nove knjige.

Svoj boravak u Crnoj Gori Vargas Ljosa će početi posjetom svog prvog crnogorskog izdavača Nove knjige.

Ljosa će se 19. juna u Gradskoj knjižari na Trgu republike sa početkom u 19 časova, sresti se sa svojim čitaocima i autorima Nove knjige.

Već 20. juna Vargas Ljosa će posjetiti Budvu.

“Tom prilikom svečano će otvoriti ovogodišnji Grad teatar i Mediteranski Salon knjiga Budva 2015, gdje će i održati svoje književno veče”, saopšteno je iz Nove knjige.

Sljedećeg dana, 21. juna u hotelu Splendid, sa početkom u 11 časova, održaće se simpozijum Književni plamen Vargasa Ljose.

“Simpozijum će okupiti i naijstaknutije univerzitetske profesore, poznavaoce hispanoameričke književnosti i tumače Ljosinog djela, iz Crne Gore i regiona”, ističu u ovoj izdvačkoj kući.

Na simpozijumu će govoriti Aleksandar Jerkov, Dalibor Soldatić, Ksenija Vulović, Bojan Jović, Mirjana Sekulić, Jelica Veljović, Vladimir Gvozden, Bojana Kovačević Petrović, Tomislav Brlek, Anastasija Gjurcinova, Sanja Mihajlovik Kostadinovska, Sonja Tomović Šundić, Aleksandra Vuković, Goran Radonjić.

“Do izmjene plana kada je u pitanju mjesto održavanja Simpozijuma, došlo je na predlog agenata Maria Vargasa Ljose, koji su procijenili da bi put do Bijelog Polja bio previše naporan, budući da  je Vargas Ljosa u godinama u kojima teško podnosi vožnju na duže relacije”, kazali su u ovoj izdavačkoj kući.

 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com