Nova ABA liga u vlasništvu klubova, Bokan predsjednik - Volim Podgoricu

Nova ABA liga u vlasništvu klubova, Bokan predsjednik

Nakon sastanka klubova, regionalnih saveza i rukovodstva ABA lige u Zagrebu, dogovoreno je da se osnuje “nova ABA liga”, koja će stopostotno biti u vlasništvu klubova, prenosi RTS.

Predsjednik lige sa jednogodišnjim mandatom biće predsjednik Budućnost VOLI Dragan Bokan, a funkciju direktora lige će najvjerovatnije obavljati Roman Lisac.

To je rezultat maratonskog sastanka i razgovora u zagrebačkom hotelu “Panorama”, gdje su predstavnici klubova učesnika, nacionalnih saveza i rukovodstva ABA lige postigli dogovor – da nova ABA liga 100 odsto bude u vlasništvu klubova!

Nakon što bude završen administrativni dio povodom osnivanja nove lige, iza koje su “stali” svi savezi, biće zatraženo da je prizna FIBA, kojoj je poslato pismo.”Na sastanku je postignut dogovor o registraciji i formiranju nove regionalne ABA lige u stopostotnom vlasništvu 12 klubova učesnika lige”, navodi se u pismu.

Kako se dalje navodi, uz pismo je poslat i ugovor o osnivanju Jadranske lige.Na sastanku je poručeno da je liga neophodna za razvoj košarke u regionu i da ispunjava sve uslove da je prizna FIBA.

Sjedište novog takmičenja biće u Zagrebu. Nova ABA liga će se 100 odsto nalaziti u vlasništvu klubova koji budu njeni učesnici u datoj sezoni, a ovlašćenja za upravljanje ligom (menadžment) biće predati reformisanom preduzeću “ABA Sidro d.o.o”, i to na period od 1+1+1 godine.U njemu će 80 odsto vlasničkih i upravljačkih prava imati klubovi, dok će šest fizičkih lica (Lorbek, Lisac, Radić, Bilić, Sagadin i Miličević) raspolagati sa preostalih 20 odsto.Jadranska liga je, odlukom FIBA Evrope od 7. marta, izgubila licencu jer nije dostavila podatke o vlasničkoj strukturi.

Većina klubova je potom pružila podršku ABA ligi, ali je FIBA savezima zaprijetila izbacivanjem sa reprezentativnih takmičenja, ukoliko klubovi budu nastupali u nepriznatoj ABA ligi.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com