Od sjutra samo digitalni signal - Volim Podgoricu

Od sjutra samo digitalni signal

Za prijem digitalnog signala antenskim putem sa zemaljskog predajnika je neophodno imati prijemnu antenu, prateću instalaciju i odgovarajući prijemnik.

Od sjutra će u Crnoj Gori biti emitovan samo digitalni televizijski signal, što će za građane značiti bolji kvalitet slike i tona.Za prijem digitalnog TV signala potreban je Set-Top Box uređaj koji se priključuje na postojeći televizor, ili novi model televizora koji podržava standarde DVB-T2 i MPEG-4. Građani koji koriste usluge bilo kojeg kablovskog operatera već imaju pristup digitalnoj televiziji i ne moraju nabavljati posebne digitalne prijemnike.

“Korisnicima TV programa čestitam sjutrašnji dan i početak emitovanja digitalne TV slike i tona što je svakako značajan uspjeh, kako za državne institucije koje se bave tim pitanjima, tako i za emitere i sve oni koji učestvuju u tom lancu pružanja servisa.”, rekao je za Radio Tivat direktor Agencije za elektronske komunikacije Zoran Sekulić.

Sekulić objašnjava da su digitalno emitovana televizijska slika i ton otporniji na razne smetnje. Tako da TV prijemnik može da obradi i veoma degradiran signal, pa građani dobijaju visoko kvalitetnu sliku i ton, a takođe imaju mogućnost prijema većeg broja programa.Za prijem digitalnog signala antenskim putem sa zemaljskog predajnika je neophodno imati prijemnu antenu, prateću instalaciju i odgovarajući prijemnik.

Građani koji koriste usluge bilo kojeg kablovskog operatera već imaju pristup digitalnoj televiziji i ne moraju nabavljati posebne digitalne prijemnike.Građani koji nemaju uređaj za prijem digitalnog signala ili ne koriste usluge operatera, od sjutra neće moći da prate programe RTCG, Pinka, Prve,Vijesti,777 i MBC.

Podsjetimo iz Ministarstva za informaciono društvo ranije su saopštili da je sve spremno za prelazak sa analognog na digitalni televizijski signal. Za socijalno ugrožena domaćinstva obezbijeđeno je 14.500 risivera, potrebnih za prijem digitalnog signala.

(rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com