Princ Nikola Petrović posjetio Berane - Volim Podgoricu

Princ Nikola Petrović posjetio Berane

Princ Nikola II Petrović Njegoš posjetio je juče Berane i donacijama pomogao tri beranske ustanove, među kojima je spomen kuća vojvode Gavra Vukovića, prvog crnogorskog diplomate i ministra inostranih poslova. Fondacija “Petrović-Njegoš” je novac donirala i vrtiću “Radmila Nedić”, kao i Dnevnom centru za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju.

Prilikom posjete Beranama, princ Nikola se sastao sa predsjednikom Opštine Dragoslavom Šćekićem sa kojim je razgovarao o budućoj saradnji i zajedničkoj viziji razvoja Berana.

“Namjera nam je bila da Fondacija “Petrović Njegoš” saradnju sa beranskom lokalnom upravom počne tako što će svoju pažnju usmjeriti na najmlađe, opredijelivši beranskom vrtiću 1.000 eura za programe koje će sami predložiti i realizovati u saradnji sa lokalnom upravom. Novčana sredstva u istom iznosu opredijeljena su za Dnevni centar i za kuću vojvode Gavra Vukovića”, kazao je princ Nikola.

“U Beranama smo zasadili drvo i sljedeće godine ćemo vidjeti je li se razgranalo”, kazao je on.

Predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić je istakao da je posjeta princa Nikole početak saradnje koja će rezultirati brojnim projektima koji će doprinijeti zadovoljavanju određenih potreba građana Berana.

“Fondacija Petrović Njegoš ovim donacijama je pokazala kako jedna vladarska porodica treba da se odnosi prema građanima, ne samo Berana već i Crne Gore”, kazao je Šćekić.

Prilikom posjete Beranama, princ Nikola Petrović sastao se i sa predsjednikom SO, Goranom Kikovićem i predstavnicima političkog života Berana.

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com