“Sokolići” slavili protiv Moldavije - Volim Podgoricu

“Sokolići” slavili protiv Moldavije

Mlada fudbalska reprezentacija pobijedila je Moldaviju 1:0 na startu novog kvalifikacionog ciklusa.

Izabranici Mojaša Radonjića bili su mnogo opasniji rival pod Goricom, stvorili su dosta prilika i kontrolisali su tokom čitavog meča igru protiv Moldavaca koji su se konstantno branili sa svim igračima pa i kada smo postigli gol za vođstvo.

Vukan Savićević bio je meč viner, nakon jedne dubinske lopte Aleksandar Boljević je šutirao iskosa sa lijeve strane, golman je odbranio a Savićević bio na pravom mjestu i glavom je proslijedio u mrežu. Bio je to 40. minut.

“Najbitnije je što smo krenuli pobjedom. Osvojili smo sva tri boda, Moldavija ne može da nam parira, ali su se branili tako da smo morali da budemo strpljivi da postignemo gol. Najvažnije je da pobjeđujemo, ali vjerujem da možemo da igramo još bolje i da postižemo više golova!” – kazao je Savićević nakon meča i nastavio:

“Cilj je da se plasiramo na Evropsko prvenstvo, zato igramo ovo i zato smo tu!” Iako smo postigli samo jedan gol stvorili smo veliki broj šansi.  Od start smo napali i prijetili a promašivali su prvo Janković, pa Kopitović, Pepić, Vujačić, Savićević.  Kapiten Luka Đorđević u više navrata nije bio precizan, a veliku priliku propustio je i Aleksandar Boljević.

Moldavci su samo jednom priprijetili i to iz kontranapada 20 minuta prije kraja, ali je i tu naša odbrana reagovala dobro i nije dozvolila iznenađenje u prvom zvaničnom meču novog selektora Mojaša Radonjića.

Naši će kvalifikacije nastaviti četvrtog septembra protiv istog rivala u gostima, a nakon toga nas očekuje duel protiv Malte na našem terenu.Crna Gora – Moldavija 1:0 (1:0)Gradski stadion, PodgoricaGledalaca: 1.000Sudija: Orkhan Mammadov (Azerbejdžan)Strijelac1:0 – Savićević 40'Žuti kartoniRaspopović – Crna GoraCiofu – MoldavijaCrna Gora: Marko Kordić, Deni Hočko, Ilija Tučević, Igor Vujačić, Boris Kopitović, Aleksandar Boljević, Luka Đorđević (od 83. Goran Milojko), Marko Janković (od 90+2. Milan Vušurović), Vukan Savićević (od 87. Nebojša Kosović), Momčilo Raspopović, Mirenes Pepić. Selektor: Mojaš Radonjić.Moldavija: Victor Buga, Daniel Vlas, Dinu Graur, Ionel Mîrza (od 46. Andrei Ciofu), David Andronic, Dan Spătaru, Radu Rogac, Alexandru Belevschi, Valeriu Zghibarța (od 83. Ilie Damașcan), Cristian Cîrlan (od 72. Dmitri Semirov), Serghei Svinarenco. Selektor: Igor Ursachi.

(CdM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com