Stefanov brat priznao da nije bilo otmice - Volim Podgoricu

Stefanov brat priznao da nije bilo otmice

Brat nastradalog dječaka Stefana Ilića (12), koji je alarmirao porodicu i policiju rekavši da je njegov brat otet, priznao je inspektorima da je otmicu – izmislio.

To potvrđuje i saopštenje MUP koje je upućeno medijima.

Kako “Blic” saznaje, inspektori su, nakon što su pronašli tijelo malog Stefana, ponovo počeli sa ispitivanjem njegovog mlađeg brata. Ubrzo je dječak briznuo u plač i kroz jecaje otkrio policiji da je priču o otmicu izmislio, i da se njegov brat utopio u Karašu.

Dječak je, prema procjenama psihologa u MUP-u, ekstremno inteligentan sa koeficijentom inteligencije čak iznad 140.

To je granica od koje se računa da je osoba genije.

– To ga svrstava u jedan odsto populacije. Policajcima i porodici je prepričao nedovnu otmicu do najsitnijih, živopisnih detalja: od crnog automobila i trojice kidnapera koji su mu brata strpali u gepek, do detaljnog opisa otmičara i tetovaža.

Ipak, pao je na poligrafskom testiranju, što je bio prvi znak da njegova priča nije istinita – priča dobro upućen izvor.

Podsjećamo, Stefan Ilić (12) iz Banatske Subotice koji se tri dana vodio kao nestala osoba, preminuo je od utapanja u kanalu rijeke Karaš, potvrdila je obdukcija. Na tijelu nisu pronađeni dokazi vezivanja što baca dodatnu sumnju na verziju priče o otmici koju je iznio mlađi brat nastradalog dječaka.

Tijelo nesrećnog dječaka pronašao je mještanin sela Jovo Grujić, dok je vodio stoku na ispašu. Tijelo je nađeno na 500 metara od njegove kuće, a identifikovao ga je otac Stevan Gagić.

-Vodio sam goveda na ispašu. S obzirom da je bilo toplo odlučio sam da se okupam i osvježim, pa sam ušao u Karaš. Na dva metra od mene plutalo je tijelo, zakačeno za granje. Odmah sam znao da je u pitanju Stefan. Prepoznao sam ga po zelenoj majici koju je nosio – ispričao je Grujić za “Blic”.

Vijest da je komšija Grujić našao tijelo malog Stefana, porodici je saopštio upravo pomenuti Stefanov mlađi brat. U tom trenutku, majka Gordana je novinarima objašnjavala zašto bi neko oteo njihovo dijete, a na vijest da je Stefan pronađen udavljen u rijeci, nastala je opšta histerija.

Majka, braća i sestre počeli su da vrište. Sestri Ivani je pozlilo pa je intervenisala i Hitna služba. Otac Stevan je otišao do rijeke da identifikuje tijelo.

Stefanović: Otmice nije bilo

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je sinoć da je istraga pokazala da nije bilo otmice nestalog 12-godišnjeg Stefana Ilića, čije je tijelo pronađeno u rijeci Karaš, 400 metara od njegove kuće u Banatskoj Subotici.

“Na žalost, obistinila se najteža stvar za koju smo strahovali, a to je da je otac nestalog izvršio identifikaciju tijela i imamo potvrdu da se radi o dječaku”, rekao je Stefanović za RTS.

“Mi smo sve preduzeli i od početka se rade sve radnje. Čitava policija i čitava Srbija podigla se na noge, kao i ogroman broj građana i ljudi koji rade u bezbjednosnim organima, uključili su se u to da pronađemo dječaka. Pri tom, na žalost, mi od prvog momenta imamo indicija da nešto nije bilo u redu s ovom pričom koja nam je ispričana od prvog momenta”, rekao je Stefanović.

(Blic, Telegraf)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com