Zaposleni ZIKS-a najavljuju štrajk: Prvi razlog penziona politika - Volim Podgoricu

Zaposleni ZIKS-a najavljuju štrajk: Prvi razlog penziona politika

Zaposleni u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija organizovaće štrajk i to, kako je najavio predsjednik sindikalne organizacije ZIKS-a Nenad Rakočević, odmah nakon zvaničnog glasanja u četvrtak.

“U četvrtak je planirano izjašnjavanje radnika o protestu pismenim putem. Prvi razlog i najveći zbog kojeg protestujemo je penziona problematika. Ova sad, da kažem tura radnika koji bi pošli u penziju, imali bi penziju do 220 eura, to je maksimum. Mi smatramo da je to jako malo. Sad primamo male plate, a sa ovim penzijama ne možemo ništa. Mi tražimo isto što ima, recimo, ANB. Mi zaista, vjerujte radimo jako težak posao. Mogu reći da trenutno radimo najteži i najopasniji posao u državi”, kazao je Rakočević za Radio Antena M.

Upravo to je drugi razlog zbog kojeg će biti organizovan štrajk-uslovi rada. Kako kaže Rakočević, zaposleni ne misle na materijalne probleme, lošu opremu ili slično, već na nešto mnogo ozbiljnije.

“Taj dio odnosi se na naše uslove u smislu zaštite države od zatvorenika. Naš položaj je veoma nepovoljan, i jako nam je teško da radimo u tim uslovima”, naglasio je on.

2 komentara

  1. I found your weblog site on google and check a couple of of your early posts. Proceed to maintain up the superb operate. I just additional up your RSS feed to my MSN Information Reader. In search of forward to reading extra from you later on!…

  2. What are you stating, man? I realize everyones got their own view, but really? Listen, your web site is neat. I like the energy you put into it, especially with the vids and the pics. But, come on. Theres gotta be a better way to say this, a way that doesnt make it seem like everyone here is stupid!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com