Home / NOVOSTI / Društvo / Zarubica će tražiti asistenciju policije da uđe u prostorije Sindikata

Zarubica će tražiti asistenciju policije da uđe u prostorije Sindikata

I dalje se ne zna šta će se desiti sa Savezom sindikata i ko će zvanično biti generalni sekretar te radničke organizacije.

Otkako je ministarstvo rada upisalo kao generalnog sekretara Duška Zarubicu, drugi dio tog udruženja, koji podržava Marka Nikčevića, ne dozvoljava Zarubici i članstvu da uđu u prostorije sindikata u Podgorici.

– Koliko znam oni su se žalili Upravnom sudu na odluku ministarstva što znači da su podnijeli tužbu protiv Ministarstva rada. Nadamo se da će sud u što kraćem roku zbog opšteg interesa, zbog štete koja se nanosi Savezu sindikata, što prije odlučiti. Pošto postoji pravosnažna presuda Osnovnog suda i izvršna presuda, oni su iskoristili jednu zakonsku mogućnost,tražili su izuzeće javnog izvršitelja. Taj predmet je sada kod predsjednika Osnovnog suda u Podgorici i mi vrlo brzo očekujemo njegovu reakciju, kazao je Zarubica za radio Antena M.

Zarubica kaže da posao generalnog sekretara obavlja van kancelarija sindikata, na skupovima se on pojavljuje kao generalni sekretar, probleme poput onog u Kolašinu rješava sa državnim organima, pa mu nije jasno zašto su prostorije problem. Najavljuje da će odmah nakon odluke suda tražiti zvaničnu intervenciju policije:

– Mi smatramo da nema nikakvog osnova za izuzeće javnog izvršitelja, jasno je da je to samo kupovina vremena. Ali eto,mi smo legalisti, sačekaćemo još i tu odluku i odmah nakon toga poslaćemo zvanični zahtjev shodno normativnim aktima, tražićemo asistenciju policije, rekao je on.

Zarubica je kazao i da je Branko Vujisić koji je javno podnio ostavku među onima koji su i dalje u sindikatu i koji mu ne dozvoljavaju da uđe u prostorije.

Ministarstvo rada saopštilo je ranije da je, na osnovu priložene dokum+entacije, upisalo Zarubicu kao generalnog sekretara i od tada traju prepucavanja u SSCG o tome kome pripada pozicija lidera te sindikalne organizacije.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com