400 romskih porodica dobilo pakete sa hranom i higijenskim sredstvima - Volim Podgoricu

400 romskih porodica dobilo pakete sa hranom i higijenskim sredstvima 

Crveni krst Crne Gore donirao je pakete sa hranom i higijenskim sredstvima za 395 romskih porodica ili 1.812 stanovnika koji žive u kampovima na Vrelima ribničkim u Podgorici.

Paketi za romske porodiceKako su kazali iz Crvenog krsta, paketi pomoći sadrže osnovne životne namirnice kao što su ulje, brašno, tjestenine, supe, konzerviranu hranu, kao i higijenske artikle.

Ukupna vrijednost se procjenjuje na preko 6.500 eura, a iz ove organizacije su podsjetili da više puta godišnje organizuju distribuciju humanitarne pomoći, kroz redovne projekne aktivnosti, ali i uz pomoć donatora.

“Pored hrane i higijene, ovoj populaciji se distribuira pomoć i u vidu obuće, odjeće, školskog pribora za djecu i slično, a na taj način im se olakšava svakodnevno funkcionisanje, dok se posebna podrška pruža procesu njihovog obrazovanja”, navode iz Crvenog krsta.

Koliko je za stanovnike Vrela ribničkih značajna ova donacija istakla je i Mevljuda Nazifi, koja je ocijenila da je za nju i njenu porodicu od velike pomoći što povremeno dobije pakete od Crvenog krsta, koji im omogućavaju da bar neko vrijeme ne razmišljaju o tome kako da kupe sve što im treba, a i Fadilju Rafitiju koji je nezaposlen i bez primanja ovakva donacija mu nekad pomaže i da preživi.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com