PANIKA U BEOGRADU: Širi se zaraza u Kliničkom centru Srbije! - Volim Podgoricu

PANIKA U BEOGRADU: Širi se zaraza u Kliničkom centru Srbije!

Iz Urgentnog centra Kliničkog centra Srbije je saopšteno da je kod operisanih pacijenataregistrovan povećan broj infekcija praćenih komplikacijama.

Pojedini pacijenti su dobili nakon operacije sepsu, pa su operacioni blokovi i šok-sobe zatvoreni.

U saopštenju Kliničkog centra se navodi da su Služba za bolničku epidemiologiju KCS i Gradski zavod za javno zdravlje Beograd preduzeli sve neophodne mjere za prevenciju i kontrolu širenja infekcija.

Ministarstvo zdravlja je o svemu obaviješteno i u toku je epidemiološko i mikrobiološko ispitivanje – poručeno je iz KCS-a.

Profesor dr Miljko Ristić, direktor Kliničkog centra Srbije, nije želio da iznosi detalje u javnost jer se više informacija o ovome očekuje danas.

Formirana je posebna komisija koja radi na slučaju i danas tokom prijepodnevnih sati daćemo zvanično saopštenje o navedenoj situaciji. To je sve što mogu u ovom trenutku da vam kažem – poručio je on.

On je negirao da je zatvoren operacioni blok u Urgentnom centru.

Nije tačno ni da ima preminulih usljed ovih infekcija – rekao je Ristoć.

Ni doktor Milika Ašanin, direktor Urgentnog centra, nije mnogo pričao.

Danas imamo sastanak na kom ćemo sve pojedinačne slučajeve razmatrati, a onda ćemo dati detaljniji izvještaj. Za sada je rano govoriti o situaciji koju imamo dok se ne utvrde sve činjenice. Bolje i preciznije informacije imaćemo sjutra – rekao je on.

On je naveo da je “trenutno smanjen operativni program zbog uzimanja uzoraka sa svih mjesta i da bi moglo da se uradi dubinsko čišćenje”.

(Telegraf.rs)

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com