Štajnaker: Poziv u NATO najkasnije naredne godine - Volim Podgoricu

Štajnaker: Poziv u NATO najkasnije naredne godine 

Crna Gora će dobiti poziv za članstvo u NATO ove, ili najkasnije naredne godine, ocijenila je ambasadorka Njemačke, Gudrun Elizabet Štajnaker, na otvaranju rekonstruisanih objekata vojnog skladišta u Brezoviku kod Nikšića.

Rekonstrukcija preostala četiri objekta skladišta završena je i, kako je saopšteno, urađena je po najsavremenijim standardima za smještaj municije, a 287 hiljada eura za taj projekat obezbijedila je vlada Njemačke.Riječ je o najvećem vojnom skladištu u Crnoj Gori u kome je do sada građevinski rekonstriusano svih devet objekata.Štajnaker je kazala da je renoviranje skladišta vrlo važan projekat i znak podrške Njemačke Crnoj Gori na putu u NATO.

„U ime vlade Njemačke mogu reći da će Crna Gora dobiti poziv za NATO ove, ili najkasnije naredne godine”, kazala je Štajnaker.

Ona je saradnju Njemačke i Crne Gore, posebno u oblasti odbrane, ocijenila veoma dobrom i istakla da to nije posljednji zajednički projekat. Državni sekretar Ministarstva odbrane Bojan Šarkić kazao je da se, uz završenu građevinsku rekonstrukciju u Brezoviku i skladišta u Tarašu kod Danilovgrada i Pljevjima, stvaraju sigurni i bezbjedni uslovi za skladištenje i čuvanje svih ubojnih sredstava za potrebe Vojske Crne Gore.

On je podsjetio da je preko Mondem programa UNDP i OEBS u toku prošle godine obezbijeđeno dodatnih 284 hiljade eura za rekonstrukciju tri objekata, u kojima će se, kako je ranije predočeno, u izvanrednim uslovima bezbjedno čuvati 1,2 hiljade tona municije.„Vlada Njemačke je 2013. godine donacijama obezbijedila sredstva za rekonstrukciju dva objekta u ovim skladištima u iznosu od 200 hiljada eura. Rekonstrukcija je završena i u tim objektima je sada smješten dio rezerve ubojnih sredstava Vojske Crne Gore”, kazao je Šarkić.

Ministarstvo je, kako je rekao, kao perspektivna vojna skladišta u Crnoj Gori opredijelilo Taraš u Danilovgradu, Brezovik u Nikšiću i lokaciju u Pljevljima, čija je modernizacija započeta uporedo 2007. godine sa rješavanjem viška ubojnih sredstava, da bi se zadovoljili visoki međunarodni standardi. Šarkić je podsjetio i na završene radove na objektu Taraš, u kome se skladišti oko 800 tona municije i minsko–eksplozivnih sredstava, u koji je uloženo 1,2 miliona eura i predstavlja jedan od najsavremenijih skladišta u regionu.

(cdm)

1 komentar

  1. We retain listening towards information converse with regards to getting cost-free on the internet give capabilities so I are actually looking for close to for that absolute best how does someone obtain one.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com