Veselin Veljović ispitivan povodom izgradnje zgrade CB Podgorica - Volim Podgoricu

Veselin Veljović ispitivan povodom izgradnje zgrade CB Podgorica

Bivši direktor policije Veselin Veljović, koji sada pokriva funkciju sekretara Biroa za operativnu koordinaciju, ispitan je nedavno u Specijalnom tužilaštvu povodom slučaja izgradnje objekta CB Podgorica, saznaju Dnevne novine.

Istraga o sumnjivim poslovima nastalim prilikom izgradnje zgrade CB Podgorica počela je još početkom 2013. godine, kada je Specijalnom tužilaštvu iz MUP-a na čijem je čelu bio Ivan Brajović dostavljena dokumentacija o sumnjivim ugovorima navodno realizovanim tokom gradnje objekta koja je umjesto predviđenih 12,5 miliona eura koštala 15,5 miliona.

Osim Veljovića, kako Dnevne novine saznaju, predviđeno je i saslušanje njegovog tadašnjeg pomoćnika Dragoslava Minića i vlasnikafirme “Čelebić” Tomislava Čelebića.

Sve je počelo 2008. godine kada se poznata građevinska firma “Čelebić” obavezala da će za tri godine izgraditi zgradu od oko 10.000 kvadrata u kojoj će, pored ostalog, razvesti strujni sistem te obezbijedi određene nabavke i održavanja u periodu izgradnje. Na osnovu navodnih fiktivnih ugovora, novac se iz kase policije slivao u privatnu firmu.

Odbor za antikorupciju je na kraju sjednice koja je održana u februaru donio zaključak da Vrhovno državno tužilaštvo pribavi kompletnu dokumentaciju vezano za sve faze izgradnje zgrade CB u Podgorici, kao i da uvažavajući raspravu na Odboru preduzme odgovarajuće mjere i radnje. Vrhovni državni tužilac se tada obavezao da o ovom predmetu, nakon pribavljanja i analize dokumentacije, članove Odbora obavijestiti u roku od 60 dana, odnosno do kraja maja.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com