KCCG: Od 22. juna posjete pacijentima od 14 do 17 časova - Volim Podgoricu

KCCG: Od 22. juna posjete pacijentima od 14 do 17 časova

U Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) posjete pacijentima na bolničkom liječenju od 22. juna biće dozvoljene u terminu od 14 do 17 časova.

“U Klinici za infektivne bolesti i u Akušerskom odjeljenju sa jedinicom za novorođenčad posjete nijesu dozvoljene. U Centru za kardiohirurgiju posjete su dozvoljene u terminu od 14 do 16 časova.

U odjeljenjima za intenzivnu njegu posjete su ograničene i po posebnim kriterijumima”, navodi se u saopštenju KCCG.U posjeti ne mogu biti više od dvije osobe u isto vrijeme. Djeci ispod 10 godina nije dozvoljena posjeta.

“Menadžment KCCG je dužan da zaposlenima obezbijedimo nesmetano obavljanje svoje djelatnosti što je bilo dovedeno u pitanje dosadašnjim terminom posjete.

Naime, poslije 17 časova pacijentima se dijeli terapija i večera, obavljaju prevoji i dijagnostika kao i druge aktivnosti. Prisustvo posjete je takođe otežavalo i održavanje higijene. Sve navedeno jasno navodi na zaključak da je novi termin posjete bila neminovnost.

Novina je, takođe, da pored pacijenta u isto vrijeme mogu biti, umjesto kao do sada jedne, najviše dvije osobe”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je procedura dobijanja propusnice ista, odnosno da prilikom upisa u bolnicu pacijent dobija propusnicu koja je numerisana. Na kartici je ispisan i naziv organizacione jedinice gdje je dozvoljen pristup. Ovu karticu će moći da koristi osoba koju pacijent odabere.

“Želja nam je da bolesnici, koji borave u KCCG, što prije ozdrave pa molimo posjetioce koji su prehlađeni, imaju gripu ili boluju od neke zarazne bolesti da se uzdrže od posjeta. Posjetioci su dužni pridržavati se vremena određenog za posjete. Molimo pacijente i njihove posjetioce da poštuju kućni naše ustanove i sarađuju sa zaposlenima na obostrano zadovoljstvo”, zaključuje se u saopštenju KCCG.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com