PUTNICI PREDALI PETICIJU STIJEPOVIĆU: Prekinite diskriminaciju radnika, bolesnih i majki sa djecom - Volim Podgoricu

PUTNICI PREDALI PETICIJU STIJEPOVIĆU: Prekinite diskriminaciju radnika, bolesnih i majki sa djecom

Građani Nikšića, Danilovgrada i Cetinja, koji rade u Podgorici i svakodnevno putuju, predali su danas gradonačelniku Podgorice, Slavoljubu Stijepoviću peticiju kojom traže da se stajalište kod Duvanskog kombinata uredi i legalizuje na zakonom propisan način.

Predstavnik putnika, Tanja Knežević Perišić, kazala je da je u srijedu upućeno protestno pismo gradonačelniku Podgorice i predsjedniku Opštine Nikšić, Veselinu Grboviću.

“Tražimo da se prekine diskriminacija putnika koji dolaze svaki dan u Podgoricu i prelaze 120 kilometara“, rekla je Knežević Perišić novinarima ispred zgrade Opštine Podgorica.

Predstavnik putnika, Veliša Kadić, kazao je da bi Podgorica trebalo da bude grad otvoren za sve, ali da problemi, poput neregulisanih autobuskih stajališta, suspenduju takvo mišljenje.

“Želim da istaknem da nijesmo diskriminisani samo mi svakodnevni putnici, nego i veliki broj ljudi koji se liječi u Kliničkom centru, kao i majke sa djecom. Ovo je stvarno jedna tužna socijalna priča koja se dešava u Podgorici, koja se kiti nekim evropskim dostignućima i ljudskim pravima“, rekao je Kadić.

Putnici očekuju da će gradska uprava u zakonom propisanom roku od 30 dana odgovoriti na peticiju, nakon čega će preduzeti ostale mjere građanskog protesta.

Oni zahtijevaju da do odgovora gradske uprave komunalna policija ne zaustavlja na prepad vozače autobusa i ne prijeti im drakonskim kaznama.

Peticiju je potpisalo 55 putnika.

U peticiji je navedeno da građani Nikšića, Danilovgrada i Cetinja, koji rade u Podgorici i svakodnevno putuju, nemaju definisana autobuska stajališta, koja su bliža glavnom bulevaru, odakle mogu lakše ići na posao, fakultet i u škole.

Godinama postoji improvizovano stajalište kod Duvanskog kombinata, koje nikako da se stavi u funkciju i postane pravo stajalište.

“Mjesecima traje kampanja određenih gradskih struktura da se stajalište ukine i da se putnici ostavljaju na četiri kilometra od grada”, navodi se u tekstu peticije.

(Cdm/MINA)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com