U Crnoj Gori nema “Magi” olovnih nudli - Volim Podgoricu

U Crnoj Gori nema “Magi” olovnih nudli

Na crnogorskom tržištu nema “Magi” nudli proizvođača Nestle iz Švajcarske, saopšteno je Pobjedi iz “Bar Koda”, koji je uvoznik proizvoda ove kompanije, koji su u Indiji povučeni zbog toga što je u njima analizom ustanovljen visok procenat olova, koji je štetan po zdravlje.

Tragom vijesti koju su prenijeli svjetski mediji, Pobjeda je pitala trgovce i uvoznike da li na našem tržištu ima ovog proizvoda.

Bar Kod ne uvozi u Crnu Goru Nestleove proizvode poput knedli i rezanaca objasnili su iz ove kompanije.

PR najvećeg trgovačkog lanca u Crnoj Gori Voliju Olivera Šuškavčević Pobjedi je saopštila da “Magi nudli” nemaju u prodaji i da ih nijesu ni imali. Pobjeda je kontaktirala i Nestle Adriatic čije je sjedište u Beogradu, a koji su predstavnici ove švajcarske kompanije, a iz kojeg nam je odgovoreno da će danas saopštiti svoj stav povodom ovog slučaja.

Vijest da se iz Indije povlači ovaj proizvod juče su prenijeli gotovo svi mediji među kojima je i BBC.

Švajcarski proizvođač prehrambenih proizvoda Nestle namjerava da uništi zalihe nudli brenda “Magi” vrijednih više od 50 miliona dolara nakon što su vlasti u Indiji uvele zabranu njihove prodaje pošto je u njima otkriven visok nivo olova.

Vlasti pet indijskih zemalja našle su u tim proizvodima povišen sadržaj olova, a država na sjeveru Utar-Pradeš podnijela je tužbu sudu protiv Nestlea. Suđenje bi trebalo da se održi u julu.

Nestle pokriva oko 80 odsto indijskog tržišta instant nudli. U kompaniji se ne slažu sa otpužbama indijskih vlasti i tvrde da su makarone u skladu sa svim zahtjevima.

Nestle posjeduje više od 460 fabrika širom svijeta. Portfolio kompanije uključuje brendove Nestle, “Neskafe”, “Kitket”, “Magi” i druge.

Dodatna sredstva moraće da se potroše na pregled robe u magacinima, njihovu dostavu na mjesto uništavanja i samo uništavanje, saopštila je kompanija, prenosi BBC.

Indijska agencija za kontrolu hrane ranije je proglasila makarone izuzetno prodavane u toj zemlji opasnim po zdravlje i okrivila Nestle za kršenje pravila o bezbjednosti hrane.

(foto: BBC)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com