Ministarstvo rada spremno da razgovara sa boksitašima - Volim Podgoricu

Ministarstvo rada spremno da razgovara sa boksitašima

Ministarstvo ekonomije spremno je da za radnike Rudnika boksita uradi sve u okviru svojih nadležnosti počevši od socijalnog programa, preko rješavanja pitanja povezivanja staža do raspisivanja tendera za koncesije, poručili su predstavnici tog resora.

Privredni sud će u skladu sa Zakonom o stečaju, sprovesti procedure do kraja kako bi se definisao novi vlasnik kompanije.

Iz Ministrstva su saopštili da su predstavnici oba sindikata Boksita uvijek imali pozitivan odgovor za zahtjeve za razgovore u Ministarstvu ekonomije.

–  Ministarstvo je otvoreno da se dijalogom riješi situacija u kompaniji, uz puno poštovanje zakona i to je poznato javnosti, poručili su predstavnici Ministarstva.

Radnici Rudnika boksita proveli su noć na saobraćajnici u naselju Rubeža, tražeći da Odbor povjerilaca promijeni odluku i prihvati ponudu Neksana za kupovinu imovine preduzeća po cijeni od 4,4 miliona eura, uz dodatnih 600 hiljada za rješavanje socijalnog programa, jer je, kako ocjenjuju, jedina i u interesu države, zaposlenih i preduzeća.

Radnike, koji su nakon odluke Odbora povjerilaca, sa rudokopa Zagrad krenuli sa mehanizacijom prema Nikšiću, u naselju Rubeža je zaustavila policija.

(Cdm)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com