Zarubica ostaje generalni sekretar - Volim Podgoricu

Zarubica ostaje generalni sekretar

Ministarstvo rada i socijalnog staranja odbilo je zahtjev da se kao generalni sekretar Saveza sindikata Crne Gore upiše Marko Nikčević, i tako potvrdilo ranije rješenje kojim je, kao generalni sekretar SSCG-a upisan Duško Zarubica.

Pravni zastupnik SSCG-a advokatica Rajka Nikčević Gazivoda kazala je za portal CdM da je ova odluka Ministarstva očekivana te da će se obratiti Državnom tužiocu jer ovaj slučaj, kako kaže, zahtijeva njegovu intervenciju.

U rješenju Minsitarstva rada i socijalnog staranja, u koje je CdM, imao uvid, navodi se da se odbija zahtjev Branka Vujisića, da se umjesto Duška Zarubice kao sindikalni predstavnik-Generalni sekretar SSCG-a upiše Marko Nikčević.

“Odluka Ministarstva je očekivano negativna po SSCG i Marka Nikčevića, ali ja sam profesionalno veoma zadovoljna, jer sadrži takve nedostatke pravne prirode, pa realno očekujem da će prikom provjere kod nadležnog suda pasti kao nezakonita. Moja karijera je ponikla iz suda i zato vjerujem u njega. Tačnije, moje nepovjerenje u sud je manje u odnosu na bilo koji drugi državni organ. U protivnom bih kopljem u trnje i gajila cvijeće, možda po koji kaktus , tek da se sjetim struke”, rekla je za CdM Nikčević Gazivoda.

Prema njenim riječima umjesto da se donosilac rješenja bavi postojanjem zakonskih uslova za upis Marka Nikčevića kao sindikalnog predstavnika, što mu je bio osnovni zadatak, čitavo obrazloženje je usmjerio na odbranu prethodne odluke o upisu Duška Zarubice.

“Gdje je tu Zakon o repezentativnosti i Pravilnik za njegovo sprovođenje u praksi, kad i sam donosilac rješenja ne dovodi u pitanje da je uz prijavu za registraciju sindikalnog predstavnika dostavljena sva zakonom propisana dokumentacija?”, pita se ona.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com