Zašto se u Bloku V i VI naplaćuje parking? - Volim Podgoricu

Zašto se u Bloku V i VI naplaćuje parking?

Socijalistička narodna partija Glavnog grada zalagaće se za detaljnu analizu opravdanosti odluke da se u Bloku V I VI naplaćaje parking, ali i temeljnu rekonstrukciju usluga parking servisa, kako bi se ispravila i ubuduće spriječila sva rješenja koja direktno udaraju na budžet građana.

Odlukom Parking servisa Podgorica, parking prostori u ulici Velimira Terzića, Blaža Jovanovića, Meše Selimovića i Dalmatinskoj ulici, svrstani su u Zonu III, u kojoj cijena parkinga iznosi 0,40 eura po satu.

Iz SNP-a podsjećaju da Blok V i Blok VI predstavljaju stambenu, a ne poslovnu zonu, pa je, smatraju u toj partiji, ova odluka nelogična i nema utemeljenje u realnosti.

“Osim što je ovakav potez gradskih vlasti usmjeren ka popunjavanju rupa u kasi Glavnog grada, ne postoji nijedan razuman razlog za uvođenje naplate parkinga u navedenim ulicama”, kazao je član Izvršnog odbora – Odbora SNP Glavnog grada Dušan Kandić.

Kandić kaže da su stanari u zgradama u ulici Blaža Jovanovića prinuđeni da se parkiraju nepropisno ili da vozila ostavljaju po nekoliko stotina metara dalje.

SNP je pozvao gradsku upravu da u okviru svojih nadležnosti, učini sve da se obezbijedi kvalitetno funkcionisanje grada u dijelu preko Morače, kako bi građani u tom dijelu Podgorice imali život dostojan čovjeka, kakav i zaslužuju

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com