Dva člana LGBT Forum Progresa napadnuta u parku, jedno lice u pritvoru - Volim Podgoricu

Dva člana LGBT Forum Progresa napadnuta u parku, jedno lice u pritvoru

Dvojica članova LGBT Foruma Progres, starosti 23 i 19 godina, napadnuta su rano jutros u parku u centru Podgorice. Kako navode iz organizacije, napadač je u pritvoru.

Mladići su, objašnjavu iz NVO, mirno sjedjeli u parku, nakon čega im je prišla osoba koja je im se obratila povišenim tonom i počela, ničim izazvana počela da viče na njih.

Upitao ih je na pogrdan način da li su oni članovi LGBT zajednice, na šta su oni odgovorili pozitivno, te ignorisali obraćanje ove osobe kako bi izbjegli konflikt.

“Međutim, osoba  je nastavila sa prozivkama nazivajući ih „pederi, pederčine“  te govorila kako su LGBT osobe bolesne i brukaju Crnu Goru,  nakon čega je počela da im prijeti kako rekavši im „Kako bih vam rado slomio glave“. Mladići su nastavili da ignorišu nastalu situaciju, ali je osoba čiji je identitet kasnije utvrđen,  nastavila sa prozivkama i prijetnjama, nakon čega su napadnuti mladići zbog osjećaja nebezbjednosti pozvali policiju koja je izašla na lice mjesta, te su upućeni na podnošenje prijave. Prilikom davanja izjave mladića, policijska patrola zaputila se ka mjestu incidenta gdje su pronašli prijavljeno lice i priveli ga na saslušanje”, navode iz LGBT Forum Progresa.

Osnovno državno tužilaštvo stupilo je u kontakt sa izvršnim direkorom LGBT Foruma Progres, Stevanom Milivojevićem, te saopštili da je da je obavljen razgovor sa napadnutim mladićima, da je uzeta izjava od napadača, koji je po odluci dežurnog tužioca zadržan u pritvoru.

Na osnovu prijave i datih izjava djelo kvalifikovano kao prekršaj. Suđenje će se održati danas.

LGBT Forum Progres, pozdravlja efikasnu i profesionalnu reakciju policije i nadležnog tužioca.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com