Jasavić u Njujorku: Dijaspori omogućiti glasanje putem DKP-a - Volim Podgoricu

Jasavić u Njujorku: Dijaspori omogućiti glasanje putem DKP-a

Dijaspori treba omogućiti glasanje putem diplomatsko-konzularnih predstavništava (DKP), kako bi se aktivnije uključila u društvene procese u Crnoj Gori radi njene dalje demokratizacije, saopšteno je u razgovoru predstavnika dijaspore u Njujorku sa potpredsjednicom Pozitivne Crne Gore, Azrom Jasavić.

Jasavić od 10. do 21. juna boravi u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), na poziv Bošnjačkog saveza Crne Gore u Njujorku.

Kako je saopšteno iz Pozitivne, Jasavić se tokom boravka u SAD sastala sa predstavnicima Fondacije za Gusinje, portala Bošnjaci.net, kao i sa predstavnicima Islamske zajednice Plava, Gusinja, Rožaja i drugih gradova Crne Gore, koji trenutno žive i rade u Njujorku.

Predstavnici dijaspore su, kako se navodi, ukazali na potrebu uspostavljanja pune vladavine prava u Crnoj Gori, kako bi se obezbjedila pravna sigurnost, a time i investicije koje jedino na taj način mogu biti u interesu i investitora i građana.

“U tom pravcu, predstavnici dijaspore izrazili su visok stepen spremnosti za aktivnije uključivanje u društvene procese Crne Gore, radi njene dalje demokratizacije. Kao ključni preduslov za ostvarenje tog cilja, vide u obezbjeđivanju glasanja dijaspori putem DKP-a”, kaže se u saopštenju.

Jasavić je, tokom boravka u SAD-u, posjetila Bošnjački islamski kulturni centar, koji je u završnoj fazi izgradnje na Richmond Hillu, a koji je finansiran isključivo donacijama dijaspore.

Predstavnici udruženja su informisali Jasavić da su u tom centru, pored vjerskih, predviđene aktivnosti kulturnog, zabavnog, rekreativnog i informativnog karaktera.

“Jasavić je tokom sastanaka upoznata i sa formiranjem asocijacije žena i mladih dijaspore, kao oblika dubljeg međusobnog povezivanja, što je podržala i ukazala na važnost daljeg jačanja veza crnogorskog parlamenta sa dijasporom, u cilju ostvarivanja legitimnih interesa naših građana na privremenom radu van zemlje”, navodi se u saopštenju.

(RTCG)

1 komentar

  1. REMEMBERthis is the man who removed the American flag from his airplane during the campaign nd replaced it with a Pepsi-type flag of his own. That was the first warning to us.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com