SEKS SKANDAL potresa modnu industriju: Mankenke konačno progovorile - Volim Podgoricu

SEKS SKANDAL potresa modnu industriju: Mankenke konačno progovorile

Manekenka Tajla Noveli odlučila je da podijeli svoje neprijatno iskustvo sa svijetom i na taj način upozori modnu industriju na dizajnera Šardza Houranisa koji je tokom snimanja više puta seksualno uznemiravao manekenke sa kojima sarađuje.

Prije nekoliko dana na Fejsbuku osvanula je stranica “Recite NE Sanija Fashionu” ( “Say NO to Sanija Fashion”) preko koje manekekenka Tajla Noveli upozorava svoje koleginice da ne sarađuju sa australijskim dizajnerom. Tajla je rekla za Daily Mail Australia da joj je dizajner jednom rekao da “izgleda kao kurva” i “da je niko neće shvatiti ozbiljno kao manekenku”.

Stranica “Say NO to Sanija Fashion” podstakla je i druge manekenke da ispričaju svoja iskustva sa nasrtljivim Šardzom, za kog tvrde da ih je doveo na snimanje u kupaćem kostimu i obećavao im glamuroznu odjeću i fotografije, a potom neprimjerno dodirivao i vrijeđao na polnoj osnovi.

Ubrzo se ispostavilo se da Šardza Houranis nije usamljen slučaj i da je zapravo ima mnogo ljudi u modnoj industriji koji se tako ponašaju. Na fejsbuk stranici koju je pokrenula, mnoge Tajline koleginice objavile su kakave su sve neprijatnosti doživjele na fotografisanju sa drugim dizajnerima i modnim kućama.

Da je dizajner zasta prešao granicu, potvrđuju i fotografije koje je Tajla objavila. Fotografije na kojima dizajner neprimjereno dodiruje manekenke dok im namješta kupaće kostime tokom snimanja na plaži dobila je od anonimnih djevojaka, pa je da bi zaštititla njihov identitet sakrila njihova lica.

Ovi neprimjereni prizori izazvali su lavinu kometara u kojima se osuđuje ponašenje dizajnera, a mnogi čak tvrde da je u pitanju seksualno zlostavljanje.

Još jedna potvrda stigala je i od Tie Rajt, još jedne manekekenke koja je sarađivala sa njim. I ona je imala slična iskustva kao djevojke sa fotografija kada ju je jednom prilkom autralijski dizajner neprimjereno dodirivao tokom snimanja. Tia se takođe oglasila na društvenim mrežama.

– Upozorenje svim damama! Sanija Fashion nije dobra kuća ni osoba za saradnju. Ova kuća degradira žene i nijedna od brojnih djevojaka koja je sarađivala s njom nije tretirana s poštovanjem”, napisala Tia u grupi “Models & Photographers” na fejsbuku.

I Tia je javno pozvala je svoje koleginice da ne sarađuju sa njim ni njegovim modnom kućom.

(Blic)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com