Vlada zapošljava 653 radnika - Volim Podgoricu

Vlada zapošljava 653 radnika

Vlada će ove godine zaposliti 653 radnika. Kako je navedeno u Kadrovskom planu za 2015, koji je usvojen na sjednici održanoj u četvrtak, 598 novih službenika biće zapošljeno na neodređeno vrijeme, dok je planirano stažiranje 85 pripravnika.

Kadrovski plan je, kako tvrde u Vladi, pripremljen i usvojen u skladu sa Zakon o budžetu.

Kako se ističe u dokumentu, u organima državne uprave i Generalnom sekretarijatu Vlade Crne Gore ukupno je sistematizovano radnih mjesta za 12.569 izvršilaca, od čega trenutno radi 10.469 službenika. Od tog broja njih 9.919 ima ugovore na neodređeno vrijeme, a 550 radnika na određeno.

“Ove godine planira se zapošljavanje ukupno 653 državna službenika i namještenika, od čega 647 državnih službenika i šest namještenika. Takođe, u toku ove godine planira se zapošljavanje 598 državnih službenika na neodređeno vrijeme i 49 na određeno vrijeme, što je ukupno 647”, navodi se u Kadrovskom planu, prenose Vikend novine.

Najviše radnika biće zaposleno u organima Ministarstva finansija i to 128. Od tog broja čak 124 službenika dobiće odmah ugovore na neodređeno vrijeme. Ministarstvo unutrašnjih poslova zaposliće 80 crnogorskih građana, dok je Kadrovskim planom predviđeno zapošljavanje 78 službenika u Ministarstvu pravde, a 75 u Ministarstvu poljoprivrede.

Ministarstvo odbrane primiče 11 novih radnika, a Ministarstvo kulture 14 izvšilaca.

I u drugim Vladinim resorima je slična situacija. Ministarstvo vanjskih poslova planira da uposli 34 radnika, od čega najviše sa zvanjem ambasadora, dok će u Ministarstvu prosvjete i Ministarstvu ekonomije posao naći po devet službenika.

Najmanji broj zaposlenih biće upošljen u Ministarstvu nauke i to samo dva radnika.

U Ministarstvu zdravlja posao će naći šest službenika, a u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava državni posao će dobiti tri izvršioca.

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva planira zapoljšavanje 22 službenika, dok će Mininistartvo za informaciono društvo uposliti šest službenika.

Posao u Ministarstvu rada dobiće devet crnogorskih građana. Od državnih uprava, Uprava za inspekcije poslove zaposliće tokom ove godine 56 novih inspektora.

Broj službenika i namještenika koji će ispuniti uslov za odlazak u penziju 2015. godine je 336.

2 komentara

  1. Thanks a lot for sharing this with all folks you actually know what you’re talking about! Bookmarked. Please additionally seek advice from my site =). We may have a link trade arrangement between us!

  2. I couldn’t currently have asked for an even better blog. You are there to provide excellent assistance, going on to the point for quick understanding of your readership. You’re truly a terrific professional in this matter. Thanks a lot for always being there visitors like me.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com