Zaplijenili više od 20 miliona lažnih ljekova - Volim Podgoricu

Zaplijenili više od 20 miliona lažnih ljekova

Službenici Uprave carina  učestvovali su u međunarodnoj operaciji ,,PANGEA VIII˝” u cilju zaštite  zdravlja građana od kupovine krivotvorenih ljekova i medicinskih sredstava putem interneta.

“U okviru te akcije, zaplijenjena je velika količina raznih ljekova potencijalno opasnih po zdravlje, u vrijednosti od 81 milion dolara i  ugašeno je oko 2.444 internet sajtova koji su prodavali lažne ljekove. Među 20,7 miliona zaplijenjenih  lažnih i nedozvoljenih ljekova  bili su ljekovi za regulisanje pritiska, ljekovi protiv kancera, tablete za povećanje potencije, tablete za mršavljenje,  kao i razni suplementi”, saopštili su juče iz Uprave carine.

U saopštenju se navodi da je operacijom koordinirao  organizacioni komitet, koji čine  organizacije kao što su  Interpol, Svjetska carinska organizacija, Stalni forum za međunarodni farmaceutski kriminal, Europol i Institut za farmaceutsku bezbjednost.

PANGEA VIII je najveća svjetska operacija u borbi protiv kupovine neregistrovanih i krivotvorenih ljekova preko Interneta.

(Vijesti)

1 komentar

  1. Terrific story! Prefer appreciated a checking. I’m hoping for reading a great deal more from your business. I’m sure that you’ve good perception and additionally sight. My corporation is tremendously influenced due to this critical information.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com