Boksitaši ujutro odlučuju idu li u Podgoricu - Volim Podgoricu

Boksitaši ujutro odlučuju idu li u Podgoricu

Radnici Rudnika boksita, koji su već četiri dana blokirani na saobraćajnici u nikšićkom prigradskom naselju Rubeža, odlučiće ujutro da li da prihvate predlog da idu u Podgoricu na sastanke sa nadležima, koje bi zakazao predsjednik opštine Nikšić Veselin Grbović.

Predstavnik radnika Mladen Đurović kazao je u ime okupljenih radnika u Rubežima da ih jeGrbo vić danas poslije podne pozvao na sastanak i predočio im da bi sjutra oko 14 sati trebalo da se sastanu sa potpredsjednikom Vlade, Vujicom Lazovićem i ministrima ekonomije i rada i socijalnog staranja, Vladimirom Kavarićem i Zoricom Kovačević.

Rudari bi, ukoliko prihvate, oko 16 sati imali sastanak sa predsjednikom Privrednog suda, Blažom Jovanićem, prenosi agencija MINA-business.

Predstavnici radnika su saopštili da su obezbijedili vozilo sa kojim bi po potrebi obilazili mještane nikšićke Župe, koje treba prevesti kako bi im bila ukazana zdravstvena pomoć.

Mještani Župe najavili su da će sjutra organizovano doći u Centar bezbjednosti Nikšić, ukoliko se danas ne prekine blokada saobraćajnice u Rubežima, kako bi se normalizovao život u tom kraju.

Oni tvrde da je blokadom direktno ili indirektno ugrožen život pet hiljada stanovnika 12 župskih sela, koja su odsječena od Nikšića.

Blokada saobraćajnice traje od četvrtaka od 15 sati, kada je policija zaustavila oko 200 radnika Rudnika boksita, koji su nezadovoljni odlukom Odbora povjerilaca, sa rudokopa Zagrad krenuli sa mehanizacijom prema Nikšiću.

Radnici traže da Odbor povjerilaca promijeni odluku i prihvati ponudu Neksana, koji je za kupovinu imovine preduzeća ponudio 4,4 miliona eura, uz dodatnih 600 hiljada za rješavanje socijalnog programa.

Neksan je u petak dostavio Privrednom sudu novu ponudu sa tri opcije za rješavanje situacije u Rudnicima boksita.

Vlasnika Neksana, Miodrag Davidović, je u prvoj opciji ponudio ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa Rudnicima boksita u cilju organizacije proizvodnje. Kupovina cjelokupne imovine Boksita putem neposredne pogodbe je druga ponuđena opcija, dok je treća kupovina imovine na javnoj licitaciji.

(Analitika)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com