IZNENADIĆETE SE: Evo kako Mark Zakerberg troši svoje milijarde! - Volim Podgoricu

IZNENADIĆETE SE: Evo kako Mark Zakerberg troši svoje milijarde!

Zakerberg potiče iz prosječne porodice. Njegov otac bio je stomatalog, a majka psihijatar. Njegov život se u potpunosti promijenio kada je upisao Harvard i osnovao Facebook.

Gotovo da nema osobe na svijetu koja makar jednom nije čula za Marka Zakerberga, osnivača najpopularnije društvene mreže Facebook. Ovaj 31-godišnji genije može se pohvaliti svojim ogromnim uspjehom koji mu je, pored slave, donio i milijarde dolara.

Iako mnogi poznati bogataši ne važe baš za najdarežljivije ljude, Zakerberg se i te kako može pohvaliti svojom nesebičnošću, jer on svoje milijarde ne troši samo na sebe, već i na one kojima je pomoć potrebna.

Primjera radi, Zakerberg je do sada uložio 4.7 miliona dolara za edukacija mladih imigranata koji su došli u Ameriku. Mark i njegova žena Priscila donirali su ovu sumu organizaciji pod nazivom “The Dream” (San), koja se bavi pitanjem obrazovanja imigranata.

Zakerberg potiče iz prosječne porodice. Njegov otac bio je stomatalog, a majka psihijatar. On je takođe najmlađe dijete i ima još troje braće i sestara. Njegov život se u potpunosti promijenio kada je upisao Harvard i osnovao Facebook kada je imao 21. godinu.

Sa Priscilom se oženio 2012. godine, ali nije poznato koliko je novca potrošeno na ceremoniju koja je navodno bila veoma skromna. Svadba je održana u njihovoj kući u Palo Altu vrijednoj 47.5 miliona dolara, a par je na medeni mjesec išao u Rim privatnim avionom. U Vječnom gradu odsjedali su u hotelu sa pet zvjezdica gdje noć košta 900 dolara.

Zakerberg ne troši puno na odjeću i obično se može vidjeti u farmerkama i majici, a zanimljiv je podatak da vozi volkswagen GTI koji vrijedi malo više od 30.000 dolara.

Osnivač Facebooka je zato za 750 ari na havajskom ostrvu Kauai izdvojio 100 miliona dolara. Iako ovo možda djeluje kao ogromna suma, treba uzeti u obzir da je Zakerberg u dobrotvorne svrhu do sada potrošio više od milijardu dolara.

(Telegraf.rs / Izvor: mirror.co.uk)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com