Unca zlata 1.204 dolara - Volim Podgoricu

Unca zlata 1.204 dolara

Cijena zlata skočila je iznad 1.200 dolara za uncu nakon sjednice američke centralne banke Fed sredinom ove sedmice, zasjenivši svađe oko grčkog duga.

Fedovo saopštenje u srijedu umirilo je strahove igrača na tržištima poluga, posebno s obzirom da centralni bankari predviđaju oštro usporavanje ovogodišnjeg američkog BDP-a. Nakon što se ranije očekivao rast BDP-a od 2,3-2,7 posto u 2015, sada se prognozira rast od samo 1,8 do dva posto.

Od podizanja američkih kamatnih stopa nema akutne prijetnje, igrači su se pokazali izuzetno zadovoljnim i poslali su cijenu žutog plemenitog metala na najviši nivo u zadnjih 100 dana, na 1.208 dolara. U petak cijena se spustila na 1.204 dolara.

1 komentar

  1. I discovered your weblog site on google and examine a couple of of your early posts. Proceed to keep up the very good operate. I just additional up your RSS feed to my MSN News Reader. In search of ahead to studying more from you afterward!? I’m typically to running a blog and i actually admire your content. The article has really peaks my interest. I’m going to bookmark your site and hold checking for brand new information.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com