Autobus se prevrnuo u Beogradu, djevojka poginula, 80 povrijeđenih - Volim Podgoricu

Autobus se prevrnuo u Beogradu, djevojka poginula, 80 povrijeđenih

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se jutros dogodila kod Bubanj Potoka oko 4.10 časova, kada se prevrnuo turistički autobus na sprat, poginula je jedna osoba, a više od 80 je povrijeđeno, piše Blic.

Prema prvim informacijama, od zadobijenih povreda preminula je jedna djevojka od oko 30 godina.

Pet pacijenata primljeno je na odjeljenje reanimacije Kliničkog centra, a 13 djece je poslato u Tiršovu. Dijete od dvije i po godine primljeno je s teškim povredama i životno je ugroženo.

Nesreća se desila na autoputu Niš – Beograd, poslije isključenja za Vrčin, kada je autobus probio metalnu bankinu i izletio sa puta. Kako javlja reporter Blica, autobus je i dalje na mjestu nesreće, prevrnut na bok. On se nalazi na 30 metara od mjesta gdje je udario u zaštitnu ogradu. Saobraćaj na putu nije obustavljen, ali se otežano obavlja.

Iz Uprave saobraćajne policije kažu da nemaju zvaničnih podataka kako je došlo do nesreće, ali da se pretpostavlja da je autobus išao srednjom trakom autoputa, da bi iz nepoznatog razloga prešao u zaustavnu traku i potom udario u zaštitnu ogradu.

Vozač autobusa takođe je među povrijeđenima, a Blic saznaje da još nije razgovarao sa policijom i radnicima Hitne pomoći.

U autobusu, na povratku iz Polihrona, nalazilo se 88 osoba, koji su se vraćali sa letovanja u Grčkoj. Prema nezvaničnim informacijama, samo nekolicina nije zatražila ljekarsku pomoć. U Uregentnom centru kažu za Blic da su primili 60 povrijeđenih.

– Samo kod nas, primljeno je 60 povrijeđenih i za sada je teže povrijeđeno petoro ljudi. Dijagnostika je još u toku – kaže za Blic PR Urgentnog centra Aleksandra Berić i dodala da će šest primljenih osoba biti operisano.

U dječju kliniku u Tiršovoj primljeno je 13 dece, starosti od dvije i po do 12 godina. Dvoje je teško povrijeđeno, od kojih je najmlađe životno ugroženo.

Povređeni putnici su prevezeni u tri bolnička centra – VMA, Kliničko bolnički centar Zemun i Urgentni centar. Neki su i sopstvenim prevozom odlazili da potraže pomoć ljekara.

( Blic)

1 komentar

  1. hi!,I really like your writing so a lot! proportion we keep up a correspondence more approximately your article on AOL? I require an expert on this space to resolve my problem. May be that is you! Having a look forward to look you.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com