Studenti, proputujte Evropu za DŽ, prijavite se! - Volim Podgoricu

Studenti, proputujte Evropu za DŽ, prijavite se!

NVO Green Home i ove godine realizuje projekat „Putujemo u Evropu“ uz podršku Fondacije Robert Bosh kroz organizaciju Balkan Trust for Democracy. Projekat će omogućiti studentima sa visokim prosjekom iz zemalja regiona da na kraju svojih studija provedu ljeto putujući Evropom.

Na taj način studenti će se upoznati sa sa zemljama Evropske Unije, njihovim stanovnicima, načinom života, kulturno – istorijskim znamenitostima i običajima, ali i prezentovati Crnu Goru i njene prirodne i kulturne vrijednosti.

“Zahvaljujući ovom projektu pružena je mogućnost da najbolji studenti završnih godina studija (studenti osnovnih, specijalističkih i master studija) sa svih fakulteta i Univerziteta u Crnoj Gori putuju Evropom u manjim grupama pod povoljnim uslovima. Izbor studenata koji će ljeto provesti u putovanju Evropom ostvariće se putem javnog konkursa koji će sadržati jasne kriterijume sa posebnim akcentom  na uspjeh koji je ostvaren tokom studija i poznavanje stranih jezika. Osim toga, prednost pri odabiru imaće kandidati koji nikada nisu putovali u zemlje EU”, navodi se u saopštenju.

Konkurs će biti otvoren 22.juna i trajaće do 29. juna.

Zainteresovani studenti mogu slati popunjene prijavne formulare u periodu trajanja konkursa. Dodatne informacije o detaljima konkursa su objavljene na sajtu Green Home-a. (www.greenhome.co.me)

Kroz projekat studentima će biti obezbijeđene interrail (vozne) karte u trajanju od 22 dana koje omogućavaju putovanje u svim gradovima koji su povezani željezničkom infrastrukturom širom Evrope.

Studenti iz regiona, koji će imati priliku da učestvuju u ovom programu, okupiće se u Berlinu 28. – 30. jula 2015. godine odakle će i započeti putovanje.

U Berlinu će biti organizovan prijem studenata na kojem, već tradicionalno, studenti imaju priliku da kroz zajedničke aktivnosti upoznaju svoje vršnjake iz regiona i vrlo često naprave dogovore oko zajedničkog putovanja.

Osim u Crnoj Gori, ovaj projekat se realizuje i u zemljama regiona: Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu, Makedoniji i Srbiji.

Za deset studenata, osim interrail karata, putnog i zdravstvenog osiguranja, avionskih karata za putovanje do Berlina, kao i smještaja u Berlinu biće obezbijeđen i dio džeparca.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com