Drugi Info dan o mogućnostima korišćenja IPA fondova - Volim Podgoricu

Drugi Info dan o mogućnostima korišćenja IPA fondova

Drugi Info dan povodom IPA Konkursa za dodjelu malih i srednjih grantova za jačanje veza između nauke i privrede održan je danas, a tom prilikom potencijalnim aplikantima su se prezentovale mogućnosti korišćenja sredstava predpristupne pomoći EU, mehanizmi i procedure za prijavljivanje na Konkurs.

Mr Smilja Kažić Vujačić, načelnica Direkcije za međunarodne programe i evropske integracije Ministarstva nauke informisala je veliki broj učesnika o IPA IV komponenti i Operativnom programu za razvoj ljudskih resursa 2012-2013 i konkretno o navedenoj mjeri 2.2.

“Ona je istakla značaj međuresorske saradnje kao i saradnje sa Delegacijom Evropske unije na pripremi samog Programa i prezentovala ulogu Ministarstva finansija-CFCU, kao ugovornog tijela u realizaciji ovog Programa, odgovornog za procedure prijavljivanja, ugovaranja i finansiranja samog granta”, saopšteno je iz Ministarstva nauke.

Nakon uvodnih riječi, predstavljene su dvije prezentacije. Ministarstvo nauke je dalo pregled u dijelu Vodiča za aplikante koji se odnosi na ciljeve, prioritete, aktivnosti i moguće podnosioce/partnere za prijedloge projekata.

Ministarstvo finansija je pripremilo prezentaciju o načinima apliciranja, vrstama troškova, izradi budžeta projekta i postupka i trajanja evaluacije.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com