KATNIĆ: Imaćemo rezultate koje očekuje Evropa - Volim Podgoricu

KATNIĆ: Imaćemo rezultate koje očekuje Evropa

Novi pristup u organizovanju tužilačke istrage dovešće do mjerljivih rezultata, koje od Crne Gore očekuje Evropska unija, saopštio je za Televiziju Crne Gore novi specijalni tužilac Milivoje Katnić.

Specijalno tužilaštvo, kaže Katnić, nastaviće rad na predmetima koji su u fazi istrage, ali i otvoriće se novi u svim slučajevima u kojim postoji osnovana sumnja za izvršenje nekog krivičnog djela.

Mi ćemo raditi na otkrivanju počinilaca krivičnih djela iz naše nadležnosti i na jedan efikasan način to ćemo procesuirati. Naš rad biće usmjeren, ne prema ličnostima, već prema počiniocima“, poručio je Katnić.

On očekuje i mjerljive rezultate, koji će kako kaže, pokazati partnerima iz EU da u Crnoj Gori postoji vladavina prava.

Efikasnost u smislu pravovremenog otkrivanja krivičnih djela, procesuiranja i stvaranja situacija da sudovi mogu donijeti presude koje će izdržati taj institucionalni postupak i postati pravosažne i konačno da sve sankcije, iz tih presuda budu efikasno izvršene, biće mjerljivi rezultati i mislim da će to biti dovoljno za ubjeđivanje naših prijatelja i partnera iz Evrope”, poručio je Katnić.

Tužilački savjet je u utorak, na predlog vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića, za glavnog specijalnog tužioca izabrao Katnića.

(rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com