MILIĆ: Zaposleni u Opštini Kolašin ne smiju biti taoci obračuna DPS-a i SDP-a - Volim Podgoricu

MILIĆ: Zaposleni u Opštini Kolašin ne smiju biti taoci obračuna DPS-a i SDP-a

Predsjednik Socijalističke narodne partije Srđan Milić poručio je da građani i zaposleni u Skupštini opštine Kolašin više ne smiju biti taoci obračuna između koalicionih partnera na državnom nivou.

“Na djelu je organizovana opstrukcija, zamotana u razne oblande, kojima se sada ne želim baviti”, navodi se u Milićevoj izjavi dostavljenoj medijima.

On je podsjetio da je Opština Kolašin u protekle četiri godine iz Egalizacionog fonda imala sljedeće prihode: u  2011. godini  – 1.551.936 eura, u 2012. –  598.219 eura, u 2013. – 708.814 eura i u 2014. godini – 957.937 eura. Akontativnom raspodjelom Egalizacionog fonda za Opštinu Kolašin za tekuću godinu predviđena su izdvajanja od 739 hiljada eura.

“Kredit, koji je opštini Kolašin potreban, tražen je na period od 15 godina u iznosu od sedam miliona eura.Ukupan iznos pripadajućih sredstava iz Egalizacionog fonda za taj period najmanje tri puta prevazilazi iznos kredita. Zbog toga na prvoj sjednici Vlade Crne Gore očekujeM da se donese odluka o davanju garancija Crnogorskoj komercijalnoj banci na način da će kao pokriće biti predviđena sredstava iz Egalizacionog fonda, navodi Milić.

“Svako drugo ponašanje bilo bi nemoralno i suprotno svemu onome što su pojedini ministri u toj istoj Vladi obećali predstavnicima zaposlenih u opštini Kolašin”, zaključio je Milić.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com