Evo kojim riječima je Veljko Paunović lansirao “orliće” do svjetskog zlata! - Volim Podgoricu

Evo kojim riječima je Veljko Paunović lansirao “orliće” do svjetskog zlata!

Veljko Paunović će ostati u pamćenju kao heroj Srbije nakon nevjerovatnog uspjeha koji je napravio sa “orlićima” i donio trofej svjetskog prvaka u Beograd.

Nije se, međutim, mnogo govorilo o Paunovićevom uticaju na “orliće”, što se najbolje može vidjeti u njegovom govoru pred izlazak na megdan Brazilu.

Osim što je uveo zajedničku molitvu, Paunović je svojim izabranicima držao nevjerovatne motivacione govore, koji su, osim njihovog majstorstva na terenu, sasvim sigurno, doveli do svjetskog pehara.

Pročitajte šta im je rekao pred izlazak na megdan Brazilu, i pogledajte šta je rekao o molitvama u emisiji Ognjena Amidžića:

“Svi mi imamo iste zrelosti. Uostalom, danas je na najljepši i najbolji mogući način naša zrelost ispraćena. Danas imamo fudbalsku maturu. Igramo finale Svjetskog prvenstva sa najboljim mogućim rivalom.

Hoću da vam kažem da danas treba da uživamo. Nikakav pritisak ne treba da imamo, osim toga što želimo da pobijedimo. To je onaj osnovni pritisak zbog koga smo rođeni i zbog koga igramo fudbal. Da uživamo i pobijedimo.

Danas niko ne treba posebno da se ističe, vi ste se već istakli. Sve vas čeka vrhunska karijera. Danas treba da igramo za tim, da budemo jedinstveni kao što smo bili do sada i još više. Kako god da se zove naš protivnik, mi smo zaslužili ovaj trofej. Mi smo, momci, rođeni da osvojimo ovaj trofej.

Gledajte ga dobro, ovo treba da bude naše. Kako god bude bilo, samo da damo sve od sebe, kao što smo davali do sada. Danas mora pečat da bude. Danas je matura, danas polažemo ispit, danas uzimamo diplomu, idemo kući sa zlatom!”, poručio je Paunović i zatražio od kompletne ekipe da ustane, da se zagrli i osjeti jedinstvo pred veliko finale.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com