KRVAVI PETAK: Terorista napao hotel u Tunisu, ubijao turiste na plaži! - Volim Podgoricu

KRVAVI PETAK: Terorista napao hotel u Tunisu, ubijao turiste na plaži!

Najmanje 37 ljudi poginulo je u današnjem terorističkom napadu na plaži hotela Imperial Marhaba u turističkom gradu Sus u Tunisu, a 36 je povrijeđeno, izjavio je ministar zdravlja Tunisa. Jedan napadač je uhapšen, drugi ubijen, a treći se nalazi u bjekstvu.

Policija je još u akciji čišćenja područja napada, a za sada se pominje da je jedan napadač ubijen u razmeni vatre sa organima reda, prenose agencije.

Jedan napadač je otvorio vatru iz „kalašnjikova“ na turiste na plaži hotela. Bio je samo jedan napadač, koji je bio u šortsu, kao da je i sam bio turista“, saopšteno je iz Ministarstva.

U izveštajima medija navedeno je da su turisti u panici bježali sa plaže kada su shvatili da su na meti vatrenog oružja.

Ambasador Srbije u Tunisu Nikola Lukić je ranije danas Tanjugu rekao da nema podataka da među žrtvama ima naših državljana, iako u tom ljetovalištu ima turista iz Srbije.

Nijedna teroristička organizacija nije još preuzela odgovornost za napad, ali su džihadisti još ranije proglasili ljetovališta na kojima borave zapadni turisti legitimnim metama, zbog tolerancije upotrebe alkohola i zbog „neprikladnog“ načina života.

Ovo je drugi teroristički napad u sjevernoj Africi koji je izveden tokom svetog muslimanskog mjeseca ramazana.

Ubijao ih dok su se sunčali

Prema svjedočenjima s lica mjesta, gosti turističkog kompleksa su se kupali u bazenu kada su začuli snažnu eksploziju, nakon koje su panično počeli da bježe u hotel.

Evo kako jedan od svedoka horora opisuje paniku u toku masakra:

Sus je, inače, jedna od najpopularnijih destinacija u Tunisu među turistima iz Evrope. Teroristički alarm je u ovoj zemlji na snazi od marta kad je u napadu na muzej Bardo ubijeno 22 ljudi.

https://www.youtube.com/watch?v=GkeePSLgIlY

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com