MEDOJEVIĆ: Prvo protesti, pa predsjednik - Volim Podgoricu

MEDOJEVIĆ: Prvo protesti, pa predsjednik

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević kazao za Pobjedu da još nije upoznat sa mogućom inicijativom DNP-a za izbor predsjednika Demokratskog fronta, ali nije isključio mogućnost da se o toj ideji razgovara nakon protesta.

Pobjeda je ranije objavila da će dio funkcionera DNP-a zahtijevati od čelnika stranke Milana Kneževića i Predraga Bulatovića da na sjednici Predsjedništva Fronta zatraže da se u dogledno vrijeme izabere predsjednik Fronta. Na takav potez odlučili su se, kako kažu izvori Pobjede, zbog marginalizacije DNP-a unutar DF-a.

Mnoštvo ideja

Medojević je rekao da ideja među konstituentima DF-a ima mnogo, ali da će o njima biti razgovarano tek nakon završetka protesta.

– Imali smo prije tri dana Predsjedništvo Demokratskog fronta i niko nije pominjao priču o izboru predsjednika Demokratskog fronta – rekao je Medojević Pobjedi.

On, ipak, nije isključio mogućnost da se o toj ideji razgovara, ali tek nakon završetka protesta.

– Protesti na kojima ćemo se izboriti za prelaznu vladu koja je jedini mehanizam za fer i demokratske izbore je životni projekat ove generacije političara u Demokrtaskom frontu. Oko tog projekta postoji apsolutno jedinstvo svih konstituenta Demokratskog fronta – rekao je Medojević.

Čeka se Predsjedništvo

Portparol DNP-a Milun Zogović nije želio da komentariše saznanja Pobjede da dio funkcionera te stranke traži da se izabere lider DF-a.

– Ne bih komenarisao medijske navode, osim sto bih dodao da svaki član predsjedništva  može tražiti izmjene i dopune dnevnog reda u skladu sa propisanom procedurom – kazao je Zogović Pobjedi.

On navodi da je predsjednik testranke Milan Knežević za subotu zakazao sjednicu Predsjedništva.

– Predsjedništvo će razmatrati utvrđivanje dinamike daljih obaveza naših partijskih organa i funkcionera sa posebnim akcentom na organizovanje svečanog uručivanja članskih karata. Predsjedništvo će takođe razmatrati  plan aktivnosti u susret sjednici GO svih konstituenata DF  na kojoj  će se donijeti odluka o datumu i početku protesta – kazao je Zogović.

Iz Nove srpske demokratije nijesu juče željeli da komentarišu potencijalni zahtjev za novim liderom Fronta.

Pored PzP-a, Nove i DNP-a, čiji predstavnici sjede u Predsjedništvu DF-a, u tom političkom savezu je i Radnička stranka Janka Vučinića, kao i Partija invalida i penzionera (PUPI).

( Pobjeda)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com