“Prokleta avlija” na turneji u Crnoj Gori - Volim Podgoricu

“Prokleta avlija” na turneji u Crnoj Gori

Baletska predstava po noveli Iva Andrića “Prokleta avlija”, u režiji Nebojše Bradića, gostovaće tokom ljeta u novoj postavci u gradovima Crne Gore, a premijerno će biti izvedena u Budvi 22. julča, najavio je produkcijski tim.

“To je svakako nova premijera, jer je nova premijera svako izvođenje predstave sa novim ansamblom. Ta energija se dobro uspostavila, igra se pročišćava, postaje esencijalna, usavršena i teži ka tom izrazu koji je bio prvobitni izazov, kako da Andrića pretočimo u savremenu igru”, rekao je Bradić.

Predstava koja je premijerno bila izvedena 22. jula 2014. na Budva grad teatru, prema riječima Bradića tokom ljetnje sezone biće izvođena na ljetnjim festivalima u Budvi, na Cetinju, u Tivtu i Baru, kao i na drugim gostovanjima.

Baletska predstava “Prokleta avlija” rađena je u koprodukciji Nacionalne fondacije za igru i Narodnog pozorišta iz Beograda, u koreografiji Dane Rutenberg iz Izraela i uz muziku kompozitora Zorana Erića.

Direktorka Nacionalne fondacije za igru Aja Jung rekla je da predstava “Prokleta avlija” nije bila samo “eksperiment”, već ostvarenje cilja da ta umjetnička grupa proizvodi predstave i popularizuje igru.

Ona je rekla da je u pripremi nova produkcija, a u toku su pregovori sa potencijalnim partnerima sa kojima će biti urađena ta predstava, u kojoj bi trebalo da budu angažovani i polaznici Nacionalne fondacije za igru.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com