Rajka Glušica na čelu URA u Nikšiću - Volim Podgoricu

Rajka Glušica na čelu URA u Nikšiću

Opštinski odbor Građanskog pokreta URA konstituisan je sinoć na osnivačkoj konvenciji u Nikšiću, a za predsjednicu odbora izabrana je Rajka Glušica. Istovremeno su izabrani i predstavnici nikšićkog u Centralnom odboru URA – Ljubomir Radojević, Dragoljub Radulović i Branka Peković.

Delegatima i članovima Opštinskog odbora obratio se potpredsjednik Građanskog pokreta URA, Dritan Abazović, koji je naglasio važnost nikšićkog odbora za  funkcionisanje i uspjeh Građanskog pokreta u cjelini.

“Moj angažman nije motivisan političkom promocijom ili bilo kojom drugom vrstom ambicije, već isključivo željom da doprinesem koliko je u mojoj moći dekonstrukciji postojećeg stanja u crnogorskom društvu, koje postaje svakoga dana sve teže i već se primiče granici neizdržljivosti i pucanja. Smatram da svako odgovoran i racionalan mora preuzeti korake u odbranu života i osnovnih ljudskih prava, koja se svakodnevno krše u našoj državi. Dosta smo ćutali i nadali se da da će biti bolje. Toliko je nepravde, diskriminacije u svakom pogledu, obespravljenosti, siromaštva velikog dijela naroda nasuprot malog broja enormno bogatih, koji su to bogatstvo stekli najčešće nezakonitim putem”, rekla je Glušica.

Dodajući da je Crna Gora zemlja rasprodatih fabrika, plaža,  planina, vode, sunca, vazduha i drugih prirodnih bogatstava i da se  moramo crvenjeti od onoga što ostavljamo svojoj djeci u nasljeđe,  Glušica je rekla da je posljednji čas da se pokrenemo svi.

“U Crnoj Gori ako se usudite da iznesete mišljenje i kritiku o bilo  čemu, pa čak i o jezičkoj politici, pretvore vas u opasnog državnog  neprijatelja. Da bismo promijenili aktuelnu sumornu sliku naše države,  moramo imati građanske hrabrosti, osloboditi se straha koji je vlast  oko sebe posijala pretvarajući crnogorske građane u obezljuđene i  apatične podanike. Utjerali su strah u kosti svima, pa čak i  profesorima na Univerzitetu Crne Gore, instituciji koja je po pravilu  kreator i nosilac društvenog i naučnog progresa”, istakla je Glušica i  najavila dalje širenje odbora URA u Nikšiću.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com